eSport

Vet du hva eSport er for noe? Det kan enkelt forklares som en spillturnering over internett.

Vi kjenner godt til fotballturneringer. Da spiller lag mot hverandre, og et lag står igjen som vinneren. På samme måte har eSportturneringens deltakere dannet lag og de spiller et spill mot andre lag. Et lag står igjen som vinneren av det hele.

Søndag 12.mars arrangerte Compass en eSport event mellom kirkene i WJELC (kirkesamfunnet vi samarbeider med). Compass er det samlede ungdomsarbeidet for alle krikene i WJELC. Og dere skal tro vi hadde en ungdomsflokk av nabobarn i Aotani kirke som gledet seg noe veldig til denne dagen.

Mange av barn av Aotani kirkes medlemmer er nå ferdige med eller på vei til å bli ferdige med studiene sine. De er blitt små voksne mennesker. Det er bare to tenåringer igjen som har foreldre som også jevnlig går i kirka. Og det er dermed veldig spennende og fint at en ny liten gjeng med tenåringer fra nabolaget er kommet til kirka.De kommer fordi de rett og slett synes det er så mye gøy som skjer i kirka. De sier til oss at de liker kirka, at de synes kirka er et bra sted. Flere av disse ungdommene vet egentlig lite om Jesus..

Vi fant oss en TV og fikk samlet oss rundt et bord i kirka, alle hadde spillkonsollene klare – snart skulle eSport eventen begynne. Alle lag skulle kjempe mot hverandre i spillet Smash bross. Aotani kirke hadde meldt seg på med to lag og en solospiller. Og plutselig er det hele i gang med LiveYouTube-sending og alt.

Stemningen og spenningen var stor blant ungdommene. Ville noen av lagene fra Aotani kirke klare å vinne. De følger med på dem som spiller mot hverandre nå, og de kjenner på at det virkelig er noen sterke motstandere de vil møte fra de andre kirkene.

Strategier diskuteres, det øvespilles mens de venter på sin tur – engasjementet er på topp. Også blir det plutselig et av Aotani kirke sine lag som skal til å spille, men de taper. Nå avhenger alt av Aotani kirkes sitt andre lage. Også det laget skulle tape.

Tenåringene som er kommet til kirka tenker at neste gang det er eSport i kirka må de virkelig bare få med seg enda flere venner slik at Aotani kirka kan ha enda flere lag med i turneringen. De gleder seg! Og vi gledet oss med dem!

Søndagen etter er det ungdomsgudstjeneste i Aotani kirke på tidlig ettermiddagen. Da kan tenåringene på nytt samles. De som ikke har rukket å spise lunsj før de kommer, kan få lov til å spise lunsj der sammen med oss på ungdomsgudstjenesten, Vi skal også gjøre flere gøye leker og konkurranser når vi er samlet. Og helt til slutt skal vi synge kristne sanger sammen og få høre en andakt om Jesus. Vi gleder oss til å samles på nytt neste helg.

Å arbeide med og for ungdommer er virkelig gøy! Og våre gutter er med oss i alt dette, og med det er de også store bidragsytere. De er viktige for de ungdommene som bare vil henge men ikke spille Smash bross. Alle våre tre gutter har stor glede av å underholde og å bli underhold av ungdommer. Vi velger å takke Jesus for dette.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s