Ryktet går!

25.januar våknet vi opp til gater og veier dekket med is og snø. Det er jo veldig rart for oss som kommer fra Norge at skolen må stenges på grunn av snøfall, men sånn er det her i Kobe. Og det skjedde onsdag 25.januar, midt i uka.

Klimaet er slik i Kobe at ingen av oss har vinterdekk, selv ikke byens busser har vinterdekk. Så når det kommer den ene dagen med veier dekket av is og snø, stopper bare alt helt opp. Fordelen med at alt stopper opp er jo at man får tid til å leke i snøen med naboene våres mens den fortsatt er der denne ene dagen.

Mens vi var der ute i snøen og lekte, kom nabobarn til og lekte sammen med oss. Mødrene som kom også i følge med barna. Der i snølekingen var det en mor som snakket med oss om at hun hadde hørt om en veldig gøy engelsk kafe i kirka her i nabolaget. Tone som var ute i snøen med våres barn hadde aldri møtt noen av disse mødrene før, og ble så positiv overrasket over at kafeen hun driver i kirka har fått et så godt rykte på seg og at ryktet sprer seg rundt i nabolaget helt av seg selv. Det var så kjekt å kunne invitere disse mødrene helt konkret til kafeen der i snøen. Og ekstra kjekt var det jo å få møte dem på den engelske kafeen i kirka etterpå.

Det er nesten ikke en gang uten at det kommer nye til den engelske kafeen i kirka, og det ser ut til at alle trives veldig godt. Det kommer folk som til vanlig ikke går i kirka, og som vet veldig lite, ja – nesten ingenting om Jesus. Temaet på andakten på den engelske kafeen er alltid det samme temaet som skal være på talen på den engelske gudstjenesten på søndagen derpå. Enkelte ganger erfarer Tone at noen av dem som kommer på den engelske kafeen synes temaet og Jesus er så interessant å høre om , at de planlegger å komme til den engelske gudstjenesten også. Tone er veldig glad for å kunne ha det på denne måten slik at folk helt selv kan velge hvor mye de vil høre om Jesus. Folk kan synes de har nok med det lille de hører på den engelske kafeen, og for dem som vil høre enda mer – har de anledning til å velge å komme til den engelske gudstjenesten. .

Vi velger å takke Jesus for det vi får lov til å erfare her i hverdagene våres.

En kommentar om “Ryktet går!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s