Hjelpe til…

Japan er ikke et u-land. Det har flere egne systemer for å fange opp og hjelpe befolkningen sin. Japan er et trygt land, selv med sine årlige naturkatastrofer er det gjort forberedelser slik at det skal være tryggest mulig. Japan trenger virkelig ikke hjelp utenfra, de klarer så godt selv på sin helt spesielle og flotte måte.

Dette samme kan nesten sies om japanerne. De vet å hjelpe seg selv og familien sin på en nydelig måte. De er fredfulle og viser respekt til alle. Det skal tidvis veldig mye til før en japaner spør om konkret hjelp. Men det opplevde vi at en japaner gjorde her for en stund siden.

Hva gjør du når du er fotograf og har fått et oppdrag av en barneklesbutikk, også har guttemodellen plutselig meldt avbud? Hvordan skal du få beholde ære ovenfor kunden din? Hvordan skal du rekke tidsfristen? Inn i dette fikk vi lov til å hjelpe til. Det gjør virkelig godt å kunne hjelpe de menneskene vi har rundt oss. Å utgjøre forskjellen for andre når de er i nød er en unik gave å være en del av. Caspian steppet inn som guttemodellen for fotografen, og hun fikk fullført oppdraget innen tidsfristen og kunden var godt fornøyd med bildene.

Caspian ble gitt lønn for jobben. Men da han er så liten, og vi voksne ikke har lov til å tjene penger mens vi får misjonærlønna vår – spurte vi om fotografen ikke kunne gi Caspian sin lønn til NLM (misjonsorganisasjonen vi jobber for) sitt arbeid. Du skal tro hun ble stor i øynene da hun igjennom det på en særlig måte virkelig forstod at vi ønsket ingen fortjeneste, vi ønsket bare å hjelpe akkurat henne med det vi just hadde gjort. Og det er jo også sannheten uavhengig av at vi også har en regel vi må forholder oss til om å ikke tjene penger mens vi har misjonærlønn. Vi stilte Caspian til disposisjon, fordi vi hørte hun var kommet i en vanskelig situasjon – og hadde mulighet til å hjelpe til.

Jesus har vært så gode mot oss og gitt oss så mye, det er godt å kunne gi Guds godheten videre til andre mennesker på mange forskjellige måter.

https://www.albettajapan.shop/product/279

https://www.albettajapan.shop/product/280

En kommentar om “Hjelpe til…

  1. Kjære våre Japanske utsendinger! Så kjekt å lese! Godt å høre at både store og små har det bra og er med å bringe ordet om Jesus til nabolag og kirken! Flotte barn! Ønsker dere Guds velsignelse videre i arbeidet. Her i Ålesund har vi hatt snøvær og regnvær om hverandre. Vi ser fram til våren.. Hilsen Marie

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s