Åpne landegrenser

12.oktober åpnet Japan landegrensene sine for turister igjen. Og det etter 2,5 år med stengte landegrenser. Det er bra mange ting man tar for gitt når man bor i et land med åpne landegrenser. Det har vært interessant å leve i et land som har stengt grensen sin så lenge.

For det første har jo ikke ressurspersoner fra Misjonssambanet (misjonsorganisasjonen vi arbeider for) i Norge hatt anledning til å komme på besøk som vanlig. Dernest har heller ikke personer fra Norge som ønsker å tjenestegjøre i Japan for kortere tid som et team eller som en timelærer, hatt anledning til å komme. Den ene planlagte ettåringen fikk heller ikke til å komme inn i Japan denne perioden (nå har vi en ettåring med oss). Også nye misjonærer har vært igjen i Norge og ventet og ventet og ventet på å kunne komme seg til Japan (nå er de her med oss). Sist men ikke minst, har heller ikke familie eller venner hatt anledning til å komme på besøk . Og hver gang noen av misjonærene har dradd til Norge på ferie, har det vært mer eller mindre spennende om de har kunnet kommet seg inn igjen i Japan etterpå.

Men tenk, nå er det tilbake til normalen. Det vil si flybilletter er dyre og flyrutene for å komme seg til Japan er kompliserte og lange. Men velkommen! Velkommen til Japan!

Vi har allerede blitt velsignet med å ha lærere fra Fjellhaug Internasjonale Skole på besøk som har undervist for en stund på Det Teologiske Fakultetet her i Kobe. Både Sverre Bø sammen med hans kone Solveig og Kenneth Elefsen. Vi har også fått et team fra Bibelskolen i Grimstad (BIG) sammen med oss. BIG-temaet består av to jenter som heter Emma Ruhcheva og Ingunn B. Kluck og de skal være her i Japan frem til midten av mars.

Slike besøk som dette har vært savnet av oss alle.

Vær gjerne med å be sammen med oss særlig for BIG-temaet. Om at de må trives og oppleve å finne glede i de oppgavene de får gjort sammen med oss her i Japan.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s