There’s a possibility it’s heading toward Japan.

Det er fint å legge merke til mye omsorg fra dere i Norge. Vi merker godt når det er kommet noe om Japan på Nyhetene i Norge. Vi er takknemlige for engasjementet.

Hvis vi teller med bomberakkettene som også ble sendt avsted fredag 14.oktober, er det nå 27 bomberaketter som er sendt opp av Nord-Korea i år i følge nyhetsbyrået NHK-Japan. Det vil si at det ikke er noe veldig nytt som her skjedd. Men tirsdag 4.oktober kl.07:57 fikk vi alle opp en melding på mobilen fra nyhetsbyrået NHK-Japan om at en av bomberakettene fra Nord-Korea mest sannsynligvis er på vei rett mot Japan. På meldingen stod det at myndighetene ber alle i Japan om å søke ly umiddelbart. Noen minutter senere, kl.08:02 fikk vi ny melding om at bomberaketten så ut til å ha flydd over hele Japan. Og helt tilslutt fikk vi en melding om at den japanske kystvakten kunne bekrefte at nå var bomberaketten falt i havet. En slik episode gjør at journalistene fra hele verden plutselig ser denne veien, og lager nyhetssaker om oss.

Vi opplevde lite dramatikk denne morgenen. Vi gjorde alt som vanlig mens vi fulgte litt ekstra med på nyhetene. Det er jo ikke så mye man kan gjøre i slike situasjoner. Ole Bjarne og Tone sa nå rolig til hverandre: Også vi som just har blitt ferdig med denne lange tiden med så mange restriksjoner på grunn av Covid, skal vi nå oppleve å bo i et land som skal rett inn i det å bli bombet?!

Japan er ikke blitt bombet. Og det hele ser ut til å ligne på tidligere episoder der Nord-Korea har sendt avsted litt mange bomberaketter etter hverandre for en periode. Freden mellom land rundt om i hele verden er en skjør greie. Likevel opprettholdes freden de aller fleste gangene. For et under! Dette gjør det imidlertid ikke mindre vondt og vanskelig der freden er byttet ut med ufred. Vi ber alltid for dem i verden som lider.

Vi får fremdeles jevnlig meldinger fra NHK-Japan om at Nord-Korea har sendt ut enda flere bomberakett. Sør-Korea har vist frem noen bomberaketter i lufta de også i det siste. Japan har sendt en protest mot Nord-Korea gjennom Nord-Koreas ambassade i Bejing i følge NHK-Japan.

Det er rart å se opp mot himmelen, og vite at det av og til flyr en bomberakett fra Nord-Korea der oppe. Vi opplever oss helt trygge og lever helt som normalt. Som sagt er har Nord-Korea fredag 14.oktober sendt 27 bomberakettene i år. Det vil si at det som skjer nå er gammelt kjent, det har også skjedd før.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s