Barnebursdag

Fredag 2. september fikk vi hatt en noe forsinket barnebursdag for Benjamin (som egentlig har bursdag 21. august). For en fest! Vi var så uheldig med å bli smittet med Covid litt før selve bursdagen hans. Også oppstarten av skolen etter sommerferien for både Benjamin og Alf Ivar ble litt forsinket på grunn av at vi var syke av Covid. Den syvende bølgen med Covid her i Japan var den kraftigste bølgen som har vært til nå. Men som i resten av verden, var det bare de mildere formene av Covid-viruset som herjet rundt.

Utfordringen for Japan er at covid-testene aldri har vært særlig lett tilgjengelig for befolkningen. Det var et lite øyeblikk der det var lett tilgjengelig, og hvor flere av de store sykehusene i byen bygde opp større midlertidige test-sentre rett utenfor sykehusbygningene sine. Det vil si de satt opp sine store sykehustelt (som alle sykehus har i beredskap når vi bor i et land med jordskjelv) og brukte dem til covid-testing. Men det tok ikke langt tid før dette ble nedbemannet og forlatt igjen. Befolkningstettheten i byene har gjort det utfordrende å opprettholde mange nok tilgjengelige covid-tester for å besvare etterspørselen. Japan har dermed helt fra Covid kom, satt i verk en rekke regler som skal kunne hjelpe befolkningen i å hindre smitte selv om man ikke har en positiv covid-test å vise til. Du skal ikke gå til barnehagen, skolen eller på jobb hvis du har feber, er et enkelt eksempel på en slik regel.

Da den syvende smittebølgen kom, hadde Japan ordnet det sik at hvis man hadde mistanke om at man var syk med covid – kunne man registrere seg på internett og deretter gå til et apotek og få utlevert en covid-test som man så måtte ta hjemme. Resultatet av testen måtte man selv registrere på internett etterpå. Det var satt en sperre på at man som enkeltindivid bare kunne få tilgjengelig en covid-test tre ganger. Etter det er det ikke flere covid-tester tilgjengelig for deg. Da vi registrerte en av oss på internett for å få en covid-test, ringte vi til hele 4 apotek før vi fant et apotek som faktisk hadde en covid-test å gi til oss. Men da fikk vi faktisk en av Simens sine covid-tester, en test med god kvalitet med andre ord.

Men altså alt ordnet seg. Benjamin kom seg til 1.klasse akkurat når han skulle, og barnebursdag fikk vi også hatt for han.

Det er ikke vanlig å ha slike barnebursdager med venner i Japan. Når barn har bursdag, samles familien også feires det. Derfor har vi ikke hatt barnebursdager for guttene våres før de har gått i 1.klasse. Vi inviterte alle guttene i klassen, og det var så kjekt å møte og bli kjent med alle dem som kunne komme. Benjamin var storfornøyd med barnebursdagen sin, og glad over å kunne vise hjemmet sitt og lekene sine til kompisene på skolen. Og for de fleste oppmøtte var det første gang de hadde vært i en slik barnebursdag, så også de hadde det veldig gøy sammen med oss. For en velsignelse og fylle huset sitt opp med glade barn. Vi velger å takke Jesus for det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s