The Chosen

Noen av dere vil vite hva The Chosen er, mens andre av dere vil ikke vite det. The Chosen er en nylig laget dramaserie fra Amerika om Jesus. Det er allerede laget mange filmer og serier fra Amerika om Jesus, noen av dem bedre enn andre. Det som gjør denne dramaserien unik, er at den bare er laget av kristne som ikke søker profitt av dramaserien.

The Chosen er laget av innsamlede midler, kronerulling. Det vil si at hvem som helst kan se dramaserien helt gratis fra internett, og dem som vil kan donere penger. Når man ser denne serien, merker man at den er laget i det formålet om å formidle sant om Jesus – det merkes at produsjonen ikke er blitt styrt av penger eller kommersielle filmselskaper.

Vi som familie har hatt stor glede av å se The Chosen sammen med kollegaer. Det har vært unikt å se bibelhistorien gjennom en dramaserie som genuint forsøker å fortelle sannheten om hvem Jesus er.

Vi fikk lyst å dele denne erfaringen videre, og har nå en lang stund hver onsdagskveld spilt av en episode av The Chosen på storskjerm i Aotani kirke. Flere japanere eier Bibler som er skrevet på et utfordrende japansk språk med mange lite brukte og dermed vanskelige kanjier (kinesiske tegn i det japanske skriftspråket). Det har vært en glede å sitte sammen med dem uke etter uke og sett bibelhistorien slik gjennom en dramaserie. Selv vi som leser Bibelen på det enkle norske språket har som sagt hatt stor glede av å se bibelhistorien på denne måten. Det anbefales! Ja, om du ikke har lest i Bibelen noen gang – anbefaler vi denne serien. Godt skuespill og interessante temaer! Finnes i app-store.

Vi har allerede sett alle episodene av sesong 1, og er i full gang med sesong 2. Flyers er laget og delt ut, hver onsdagskveld står vi også litt i gata og hilser på og snakker med dem som kommer forbi – og deler ut flyers til dem som vil ha.

Nå er vi en gjeng med både ungdommer, voksne og eldre som kommer sammen onsdagskveldene, til og med presten i kirka kommer jevnlig – og som vi gleder oss til å oppdage hvilken bibelhistorier vi skal få lov til å se dramatisert hver gang. Siden det er hver eneste uke, har ikke alle kommet hver eneste gang. Men serien er slik at hver episode er helt selvstendig med sine egne historier hentet fra bibelen – så du kan se enhver episode og forstå den uten å ha sett noen tidligere episoder. Veldig flott!

Vi legger ikke opp til noe organisert samtale før eller etter vi viser The Chosen i kirka. Programmet for kvelden er at vi ser en episode og drar hjem, det offisielle programmet varer dermed bare en liten time og er dermed lett tilgjengelig for mange. Men den uformelle samtalen etter hver episode er altså så interessant og flott.

Mange japanere bruker jo det aller høfligste språket når de snakker om så vel som når de snakker med Jesus. Det er naturlig for en japaner å ta stilling til at Jesus er av høyere rang enn oss, og at av den grunn kreves det høflighet av oss når vi snakker om Jesus og når vi snakker til Jesus. Det er virkelig bare en helt naturlig tanke for en japaner, det er ingenting rart for en japaner å tenke slik – det er normalen. Det rare for en japaner blir det når de da ser The Chosen der ingen er spesielt høflige med Jesus. Det reflekteres mye om hvordan Jesus har et slikt broderlig uttrykk ovenfor sine disipler i serien. Det at Jesus lar menneskene rundt seg komme så nært innpå han med det dem er. At Jesus alltid viser en slik kjærlighet og ømhet for mennesker slik at de trekkes mot han som en venn.

Det er altså så interessant når Guds ord om Jesus sprer seg over landegrenser og inn i ulike kulturer. Det er tydelig at bibelens budskap blir godt for oss uansett hvilket land eller fra hvilken kultur du kommer fra. Jesus er virkelig så stor at han rommer oss alle.

Beklager den noe dårlige bildekaliteten på bildene i dette blogginnlegget. Bedre kvalitet på bildene har vi hvis noen ønsker dem til et godt formål.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s