Kvinnestevne

Lørdag 17.september samlet mange damer seg til det som kan ligne på et kvinnestevne i Aotani kirke.

I området vi bor i er det flere av det vi kan kalle kvinnegrupper og kvinneforeninger i de ulike WJELC-kirkene. Disse samlet seg til en storsamlinga i Aotani Kirke. Dere kan tro det var fest! På grunn av Covid var det hele tre år siden de hadde vært samlet slik til en storsamlinga. WJELC-kirke er navnet på den japanske kirka vår misjonsorganisasjon samarbeider med.

Kvinner var både samlet i kirka, men også flere kvinner fulgte det hele fra Zoom eller fra YouTube. Det ble telt 74 hoder på dette kvinnestevne. Før Covid kunne denne samlingen samle over 100 kvinner. Det høres kanskje mange og flott ut, men befolkningen i området disse kirkene befinner seg i er 5 millioner. Tenk om alle kvinnegruppene og kvinneforeningene i hele Norge samlet seg – også var dere bare rundt 100 stykk. De kristne i Japan er virkelig en minoritetsgruppe, men tenk at vi kan få lov til å være her og fortelle om Jesus. Så må nå hver og en vi møter helt selv bestemme hva de vil tro om det vi forteller.

På dette kvinnestevnet var det Tone som talte og Ole Bjarne sang solo. Ellers kom hver kirke med sin hilsning som både innehold masse flott informasjon så vel som sang og dans enkelte ganger.

Noen av dere stusser kanskje over å se menn på denne kvinnesamlingen. Det er bare kvinnene som har følge med presten eller lederen av deres kirke til denne storsamlingen. Aotani kirke som da var vertskap for kvinnestevnet, hadde pyntet seg ekstra. Kan dere klare å se hva de skal være med sine flotte hjemmelagde pynt?

Tenk å få være Kristi brud! Å være Kristi brud tegner kanskje et rart bilde inni hodene våres når ekteskap stadig går i oppløsning i følge statistikken. Men hvis vi tenker over at vi kan jo ikke velge foreldrene våres, de bare har man – men ektefellen velger vi faktisk og vi blir valgt av vår ektefelle. Også begir vi oss ut på et veldig nært fellesskap med ektefellen vår. Når vi ser det i lys av det, er det spennende hvordan Bibelen bruker bildet Kristi brud i sin forklaring på hvordan faktisk Gud velger oss og ønsker at vi velger han – og at Gud vil leve i et nært fellesskap med oss.

Det var altså så fint og spennende for Tone og atter en gang få tale på japansk. Hun var så heldig at hun tidligere samme uke fikk komme til sin gode venninne i nabolaget, også hjalp hun henne med å øve på å si talen med best mulig japansk tonefall. Tone er så glade for alle sine gode venninner i nabolaget. Det er så fint hvordan vi kan hjelpe hverandre i hverdagen. Venninnen som hjalp Tone innrømmet at hun også gjerne ville høre enda en talen fra Tone om Jesus. Derfor synes hun det var ekstra flott å kunne hjelpe til på denne måten. Sist Tone hadde talt i kirka, hadde hun hørt på talen på YouTube. Det var mye lettere å følge med på talen når hun fikk sitte slik sammen med Tone, sa hun. Det var så mye spennende å snakke sammen om. Snakk om hverdagsvelsignelser begge veier! Vennskap er gull!

Guttene våres må bli med oss hele dagen på slike tilstelninger når det er på en lørdag og vi begge voksne er delaktige. Så superflinke som de er – fikk de en artig premien av ei dame i kirka. De fikk fiskekaker på pinner med japanske anime-figurer på. Dere skal tro de var stolte!

Hele kvinnestevnet kan sees på YouTube på følgende adresse: https://youtu.be/4SEcvTA8Z4U

Hvis dere ser på hele kvinnestevnet får dere også se bilder på storskjermen fra kvinneforeningen til Tones mor i Misjonshuset, ei bibelgruppe til ei venninne som bor på Skedsmokorset, bønnegruppen til Ole Bjarne sin søster i Sverige og et eldretreff arrangert av Sverre og Heidi Bø. Vi takker for gode bidrag med disse bildene. Tone ble nemlig spurt om å vise hvordan kvinnegrupper, kvinneforeninger og kvinnestevner er i Norge. Det var enkelt å vise det med disse flotte bildene vi hadde fått. Takk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s