Japan, piknikens land

Det går nesten ikke ann å bo i Japan uten å gå på piknik. Samtlige gjør det, og pikniksesongen starter med sakurablomstringen (kirsebærblomstringen) på våren og varer til langt ut på høsten.

Det japanske skoleåret går fra vårferie til vårferie. Og nå er vårferien her og med det er tiden for piknik kommet. Våres gutter som går på en internasjonale skole, har som i Norge skoleåret fra sommerferie til sommerferie. Det vil si at den internasjonale skolen ikke har like lang vårfeire som de japanske skolene. Dette gjorde at mens Alf Ivar og Benjamin var på skolen, fikk Tone og Caspian dra på piknik sammen med ei venninne i nabolaget og alle hennes tre barn. Veldig koselig.

Det å ha piknik under sakuratrærene er virkelig en opplevelse vi kunne ønske vi kunne delt med dere alle i Norge.

Det er noen ulemper med å ha storguttene våres på en internasjonal skole som ikke helt følger de japanske fridagene og feriene. Men vi er virkelig takknemlig for å ha funnet en plass til dem hvor de trives og lærer masse i sin hverdag. Vi opplever det også som en resurs å gi dem det engelske språket på denne måten. Det kan komme godt med den dagen langt der fremme i fremtiden der de skal måtte hoppe inn i den norske skolen i Norge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s