Endelig ferdig med onlinekirke, nå er vi samlet igjen

Å ha søndagsskole over chatteprogrammet Zoom har vært en spennende erfaring.

Vi er imponert over hvordan kirka har jobbet frem sine løsninger underveis, men det er alltid veldig godt når noe kan komme tilbake til normalen. Søndag 13.mars var dagen der søndagsskolen begynte å på nytt kunne samle seg i kirka igjen. Mange av barna fra nabolaget kom. Vi var alle enige om at det var mye enklere å snakke sammen og å leke sammen når vi nå var samlet i kirka igjen.

Også ungdommene syntes det naturlig nok var godt å komme til kriken igjen. Japan har på ingen måter hatt veldig strenge regler fra myndighetene for hva som ikke kan gjøres når det har vært unntakstilstander (State of Emergency). Men mange har bært på en tung frykt for å komme til å sverte det gode rykte kirka har i nabolaget hvis man ikke har vært strenge med hvordan man har drevet kirken når det har vært unntakstilstand. Mange av ungdommene har dermed mistet sine vanlige kristne samlingspunkt, og det i flere år nå da pandemien har vart lenge for Japan. Vi opplever flere ungdommer som nå er ferdig med sine utdannelser, og på full fart inn i arbeidslivet – men som har fått lite anledning til å være sammen med andre kristne jevnaldrende. Arbeidslivet binder tiden deres på en helt annen måte enn et studie gjør. Hvis du leser bloggen og ber til Jesus kan du gjerne være med å be sammen med oss for ungdommene som nå har erfart å mistet fellesskapet sitt med andre kristne ungdommer for så lang tid. Be om at arbeidslivet ikke videre må ta dem vekk fra Jesus.

Det har vært sårt for oss å se hvordan ungdommene i kirka en lang stund nå har vært ganske så alene med sin tro i sin hverdag. Kristne i Japan er en minoritetsgruppe, noe som gjør kristne japanere ofte alene som troende i de fleste sammenhengene de er i sin hverdag. På den måten er kirka en veldig viktig plass for de kristne i landet. Det er viktig for dem med ei kirke som samler troende, ei krike som er full av mennesker som støtter og bygger hverandre opp.

Det må nevnes med tydelighet at krikene vi samarbeider med har selvstendig styring over hva de har kunne velge å gjøre og ikke gjøre når myndigheten har bestemt unntakstilstand. Blogginnleggets bygger på den relasjon vi har til Aotani kirke og sier ikke noe sikkert om hvordan alle kristne ungdommer har hatt det i Japan.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s