Jul uten en eneste helligdag

Snart er det påske, eller var det kanskje litt for tidlig å si snart?! Uansett påske er helt usynlig i Japan – det er ingen påskekyllinger, ingen påskehare. Jula derimot, den er synlig i Japan. Julestjerner, julenisser, juleblomster og juletrær – de er overalt. Men at jula er en feiring av Jesus sin fødsel, er det veldig få som vet. Og alle disse helligdagene vi har i Norge i forbindelse med jula, finnes ikke her i Japan. Den store julegudstjenesten finner sted 4.søndag i advent.

Alle liker jul! Det er jo derfor jula har blitt synlig i det japanske samfunnet rundt juletider. Jul er koselig og godt. Det er gøy for folk å komme til kirka på juleopplegg. Barna i nabolaget gleder seg til den juleeventen i kirka, så mange som mulig kommer. Det er virkelig et høydepunkt. Vi er glade for at det kan få lov til å være det. Det er alltid noen barn fra nabolaget som kommer til kirka for første gang på denne juleeventen. Ofte ser vi barna innom kirka i ettertid også. Så kjekt å bli kjent med mange av de barna som bor rett rundt oss her. Vi opplever oss velsignet og håper vi kan være til velsignelse tilbake.

Ungdommene i Aotani kirke gikk foran med et særlig godt eksempel for oss alle andre denne jula. De lager alltid til sin egen juleungdomsevent som er veldig kjekk for alle som deltar. Tone og Ole Bjarne har lagt merke til at flere av barna som kommer til søndagsskolen og til kirka for ellers å henge på søndager holder på å bli tenåringer eller akkurat er blitt tenåringer. Vi spurte de litt eldre ungdommene i kikra om det var i orden for dem at også de fikk lov til å bli med hjem til oss etter gudstjenestene i kirka for å prate, spille Nintendo og være sosial. De eldre ungdommene synes dette var en glimrende ide, og hjalp oss med å få sagt ifra til foreldrene deres rundt forbi om at de var på besøk inne i vårt hus som var rett ved siden av kirka. På helt eget initiativ hadde altså ungdommene denne jula invitert med seg alle disse som holder på eller har blitt tenåringer til sin juleevent. I tillegg hadde også flere av ungdommene invitert med seg venner fra studiestedene sine. Og det beste av alt: Alle var sammen med alle, alle pratet med alle, alle satt rundt et stort bord. Halvparten av dem gikk i kirka til vanlig, halvparten av dem er bare innom for å henge av og til eller var i kirka for første gang i sitt liv på denne juleeventen. Vi er imponert over pågangsmotet til ungdommer. De er en veldig ressurs for det kristne fellesskapet. Vi alle har mye å lære av hva Gud gjør gjennom og rundt ungdom!

Ole Bjarne holdt andakten på eventen. Han kom med en pakke der Jesus var oppi. I enhver religion må man gjøre seg fortjent til å få. For eksempel man må utføre rituale riktig, gjøre like mye godt som du har gjort galt, øve opp din evne til å forsvinne inn i meditasjon – men i kristen tro finnes ikke slikt. Kristen tro er i så måte en opp-ned-religion i forhold til alle andre. Det er Gud som har handlet, det er Gud som gir – og vi bare får denne pakken rett i fanget. Pakken med Jesus og alt han har gjort for oss. For en fantastisk nyhet i vårt strev!

Caspian ble sliten av å være sammen med ungdommene. Og som med Jesus da han kom til verden – da måtte Maria og Josef bare legge han i en krybbe, de la han i det de hadde foran seg. På samme måte måtte vi denne gang legge Caspian i en pappeske da det var det vi hadde til rådighet da han sovnet slik for oss. Mange av ungdommene tok bilder av Caspian, postet det på sosiale medier og skrev «Jesus alà 2021» som kommentar.

Her kommer ellers bilder fra den store juleeventen i Aotani kirke, den som samler mange barn og barnefamilier fra nabolaget som ellers ikke går til kriken til vanlig. Ole Bjarne deltok som bjørn på denne eventen.

Også Seishin kirke hadde en flott juleevent som samlet flere barn og deres familier i nabolaget. Seishin kirke har ikke større lokal enn at de må gjennomføre samme juleevent to ganger etter hverandre samme dag for å få samlet alle som vil komme. I Seishin kirke bidro Ole Bjarne med sang.

Tenk at vi var velsignet med å ha tre friske barn helt frem til julaften, og på den måten fikk vi lov til å delta og hjelpe til med alt dette flotte. Det er vi veldig takknemlige for!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s