Vi har enda ikke fått møte menneskene i Seishin kirke

Vi gledet oss veldig til søndag 22.august da vi endelig skulle få møte alle menneskene i Seishin kirke etter sommerferien. Men slik ble det ikke. Ole Bjarne skulle til og med tale denne søndagen i Seishin kirke som hjelp for presten som måtte gjøre annet ærend denne søndagen. Her i Japan er nemlig femte smittebølge med koronavirus i full gang. Denne bølgen er blitt kraftigere enn tidligere smittebølger, og området vi bor i har på nytt State of Emergency.

Skoler og barnehager forsøkes å holdes i gang. Ved utbrudd av smitte blir klasser eller barnehagegruppe permiterte for lengre eller kortere tid. Ellers har andre samlingspunkt i samfunnet stoppet opp.

De fleste kirkene har også valgt å ikke møtes i kirken til gudstjeneste nå mens det er State of Emergency. Enkelte kirker lager full gudstjeneste som sendes på YouTube, andre kirker sender en skriftlig e-post som sin gudstjeneste. Seishin kirke tar opp søndagstalen på lyd, og sender den på e-post til sine medlemmer. Dermed satt Ole Bjarne seg på kjøkkenet og tok opp talen slik at den kunne bli sendt ut.

Vi gleder oss til å kunne treffe alle menneskene i Seishin kirke etter State of Emergency er over.

Det er ikke bare stort smitteomfang av koronaviruset som herjer rundt i Japan, også flere områder er rammet av kraftig regn, flom og jordskred. Japan har årlig flere naturkatastrofer hvor veldig mange mister huset sitt, flere dør og millioner blir evakuert for kortere eller lengre periode. Det litt snodige i år er at det har nærmest vært en kort men kraftig regntid nå i august flere steder.

Vi som bor her i Kobe, har ikke opplevd verken oversvømmelse eller jordskred. Vi har heller ikke vært evakuert. Men en rekke ganger har det regnet så kraftig at myndighetene har sendt ut Nødvarsel til telefonene våres. Da plinger det i alles telefoner, og en melding kommer opp med mye nyttig informasjon og anbefalinger. Japan har virkelig flotte systemer og metoder for å få ut viktig informasjon til befolkningen sin.

Dere som leser bloggen og ber til Jesus, kan gjerne være med oss å be for dem i Japan som nå har mistet noen nære i disse naturkatastofene eller på grunn av sykdom som følge av koronaviruset. Vær også med oss i bønn for dem som nå er hjemløse på grunn av naturkatastrofenes ødeleggelser eller som er arbeidsledige på grunn av påvirkningen koronaviruset har gjort på samfunnet. Be også for de kristne som over lengre perioder ikke har fått gått til kirken, flere av dem er alene med sin tro både på jobben og på skolen så vel i familien sin.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s