God søndag i Aotani kirke

Så flott å møte menneskene igjen i Aotani kirke. Så mye kjærlighet! Ungdommene har vi hatt litt kontakt med gjennom hele sommeren via sosiale medier, men det var godt å møte dem igjen ansikt til ansikt. Caspian ble virkelig ønsket godt velkommen inn i fellesskapet i kirka ved å bli hist på av nesten samtlige, og holdt av en rekke mennesker.

Ei av ungdommene i kirka har lenge planlagt å være utvekslingsstudent til et land i Europa. Studenten håpet i det lengste at verdenspnandemien skulle stoppe tidsnok slik at hun fikk dra avsted. Men i løpet av sommeren hadde hun nå endelig avlyst det å være utvekslingsstudent. Utdanning og karriere, det å prestere best, har mye å si for japanere. Det var mer enn en opplevelse denne japanske ungdommen gikk glipp av ved å ikke kunne være utvekslingsstudent. Hun gikk også glipp av en unik mulighet og erfaring i forhold til utdanningen sin. Det var trist for oss at hun ikke fikk dradd slik hun ønsket. Men vi er sikker på at Gud kan bruke henne akkurat slik som hun ender opp utdannet. Vi heier på henne.

En annen av ungdommene så ekstra bedrøvet ut. Denne ungdommen hadde akkurat fått resultatet av en prøve hun hadde tatt på universitetet sitt. Mange av universitetene har delt studentene inn i klasser etter studenters nivå, altså slik at de gode studentene er sammen i den ene klassen, de middels gode i en annen klasse og de minst gode i en egen klasse. Det er mye ytre press for studentene om at de skal klare å komme inn i klassen med høyest nivå. Ungdommen fortalte med gråten i klassen at prøven som bestemte hvilken klasse hun skulle gå i videre, ikke hadde gått som forventet. Denne ungdommen er virkelig god nok slik som hun er, og vi er sikker på at Gud kan bruke henne akkurat så god som hun er. Vi heier på ungdommen.

I Norge har man jo identifisert en «generasjon prestasjon», en generasjon som aldri helt klarer å oppleve seg god nok. Det er derfor blitt jobbet mye med å kommunisere ut at man er god nok slik man er i Norge. Man kan nesten si at hele kulturen i Japan er «kultur prestasjon», på den måten at alle krever av hverandre at det presteres best mulig til enhver tid. I en slik kultur er det fort gjort å bli fortalt så vel som føle seg ikke god nok. Hvor godt det er å få lov til å fortelle dem og gi dem følelsen av å være gode nok i kraft av at de er akkurat slik som de er.

Vi gleder oss til å komme til Seishin kirke førstkommende søndag. Der skal Ole Bjarne preike den søndagen. Hvis du leser bloggen og ber til Jesus, kan du gjerne være med å be for ungdommen i Japan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s