Påske

イエス様はよみがえられました。イースターをおめでとうございます。

Jesus er oppstanden!

Det finnes ikke noe påskeferie i Japan, derfor er det hovedsakelig søndagen hvor påsken feires og markeres i kirka. Denne søndagen var det mange på søndagsskolen som fikk høre om Jesu død og oppstandelse i Aotani kirke.

I år sammenfalt nemlig påska med den japanske vårferien som markerer skolens nye kalenderår – og med meldte regnbyger hele dagen, var det mange barn som hadde anledning til å komme til kirka. Ryktet hadde også spredt seg om at det skulle være ekstra gøye aktiviteter etter søndagsskolen denne søndagen.

Mange japanere ser på seg selv som ateister, likevel utøves religiøsitet av de fleste. Religiøsiteten er en blanding av ritualer hovedsakelig tatt fra tradisjonell fedredyrkelse, shintoisme og buddhisme. Det er mange ganger utfordrende for japanere å komme til kirka å høre om at det bare er hjelp i Jesus alene. Til tross for at det er et upopulært budskap, er vi imponert hvordan samarbeidskirka på en tydelig måte holder fast på dette i smått og stort. Søndagsskolelæreren hadde denne søndagen tegnet et bilde av at det er to veier å velge i livet: Å blande alle religiøsiteter eller å velge Jesus alene.

Og ja, det var gøy å lage hver sin påskekylling inni et egg etter søndagsskolen denne søndagen. Alla barna var ivrige med tegnestiftene og klistremerkene de fikk utdelt. Det ble en riktig koselig stund for alle. Alle barna fikk også med seg hjem et fint påskekort med et bibelvers på.

Til vanlig bruker det også å være fest etter gudstjenesten med mye god mat, diverse innslag og ellers sosialt samvær. Heller ikke i år kunne det gjennomføres, men kirka hadde våget å danne et påskeprosjektkor som sang to sanger på gudstjenesten iført lange hvite masker. Dette koret deltok Ole Bjanre i. Flott sang for dem som hadde møtt opp og for dem som fulgte gudstjenesten hjemmefra via YouTube.

Av barna som deltok på søndagsskolen, var det bare et annet barn som har en pappa som også deltar på gudstjenesten. Gudstjenesten bærer preg av å være et sted for voksne, men både Alf Ivar og Benjamin har funnet god trivsel i lek på hver sin stol under hele gudstjenesten. Dette er vi glade for! Og håpet er at den gang koronaviruset ikke lengre skaper de samme utfordringene, får guttene våre kanskje på nytt ta med seg kompisene fra søndagsskolen i leken sin i benkeradene på gudstjenesten slik de gjorde før koronaviruset kom. Da ble det nemlig lettere for andre foreldrene som tilfeldigvis var med barna på søndagsskolen å delta på gudstjenesten hvis de ville.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s