English Service, gudstjeneste på engelsk

Vi opplever at det er mye spennende som har lagt seg til rette for oss her i Japan frem til nå. Og med blikket festet på Jesus, blir det spennende å se hvordan fortsettelsen blir. Vi er virkelig takknemlige og glade for de mange forskjellige relasjonene vi har fått med ulike mennesker i nabolaget vårt og ellers rundt i byen. Dette gjør det ekstra spennende når vi sammen med kirka nå stadig får anledning til å skape nye ting sammen som vi alle håper blir til velsignelse for de menneskene vi har rundt oss.

Fra september vil vi ha gudstjeneste på engelsk i Aotani kirke på ettermidagen etter den vanlige søndagsgudstjenesten som er på japansk. Søndag 4. april gjennomførte vi en prøve av en slik gudstjeneste med flere flotte bidragsytere og deltakere. Den engelske gudstjenesten vil ha et ungdommelig uttrykk. Det vil også være fokus på å bruke enklest mulig engelsk språk slik at både den som verken kan så mye om Jesus eller engelsk skal kunne oppleve gudstjenesten som et godt sted å være.

En engelskstudent som til vanlig går i kirka var møteleder, en annen student som bruker å gå i kirka hadde vitnesbyrd på engelsk for første gang i sitt liv. Så hadde vi videre også hjelp av tre staute gutter som også er studenter og går i kirka til vanlig – en på trommer, en på PC og en som lydtekniker. En student var også med å ledet lovsangen sammen med Ole Bjarne, og NLMs ettåring Steinar hjalp til med kollekt og bønn. En av ungdommenes mor spilte pianoet, og en annens ungdoms far hadde oversatt den engelske prekenen til japansk som man fikk utdelt på papir når man kom til denne gudstjenesten. Ole Bjarne talte. Et virkelig flott og velsignende samarbeid på tvers av generasjonene i kirka. Vi er imponerte over alle dem som ble med på dette arbeidet som vi håper blir et interessant og godt sted å komme til for kirkas naboer og bekjente.

En bekjent som har vært på besøk i stua vår en del ganger i følge med kirkas ungdommer, kunne meddele etter denne engelske gudstjenesten at han syntes det var fint å delta på en gudstjeneste som hadde denne type uttrykk og fokus. Han hadde lært noe nytt om Jesus, sa han. Vi har også ellers fått mye positiv respons av ungdommene og de voksne i kirka. Mange uttrykker at de opplevde denne engelske gudstjenesten som en plass hvor de kunne vokse i tjenesten og som kristne. Vi velger å takke Gud for disse fine tilbakemeldingene.

Vær gjerne med oss i bønn for fortsettelsen.

Noe vi også velger å takke Gud for, er Alf Ivar og Benjamin sin store tålmodighet på søndagene. Her sitter de på sin andre gudstjeneste denne søndagen, og som dere ser – rolig og fortrolig med at deres innsats er gull verdt. Ja, dette er en gave til oss som familie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s