Den gode lange søndagen i fellesskap med andre

Igjen fikk vi oppleve den gode lange søndagen i fellesskap med andre. Den søndagen som begynner kl.09 og varer helt til kl.17 i fellesskap med mange forskjellige mennesker.

Denne søndagen var det Tone som holdt andakten på japansk på ungdomsgudstjenesten i Aotani kirke mens Ole Bjarne og guttene var på søndagsskolen. Alf Ivar var den som tok opp kollekten og ba for kollekten på japansk på søndagsskolen.

På gudstjenesten fikk vi høre vitnesbyrd fra to damer. De fortalte om hvordan de hadde begynt å tro på Jesus. Hun ene er elev på bibelskolen i år, mens den andre damen hadde flyttet tilbake til Japan nå etter å ha bodd flere år i Amerika. Bibelskoleeleven hadde gått på en av de mange store katolske High Schoolene som finnes her i byen. Der hadde hun for første gang sett og lest i en Bibel. Mye av forkynnelsen på den katolske skolen hadde vært vanskelig å forstå for henne, men ved tilfeldigheter hadde hun etter High School kommet innom Aotani kirke. I Aotani kirke hadde hun lettere forstått forkynnelsen, og hun hadde virkelig blitt interessert i Jesus – og tilslutt kunne hun ikke annet enn å begynne å tro på Jesus. Den andre damen fortalte hvordan hun i kontakt med kristne mennesker hadde blitt nysgjerrig på Jesus mens hun bodde i utlandet. Og hun hadde der i et annet land valgt Jesus som Herre i sitt liv. Det er mange japanere som bærer frem et vitnesbyrd om å ha blitt nysgjerrige på og tilslutt valgt å tro på Jesus mens de har bodd i utlandet. Hvorfor mange japanere begynner å tro på Jesus mens de er i utlandet, kan man på mange måter finne flere ulike forklaringer på. For oss er ikke årsaken til dette fenomenet viktig. Det er virkelig flott å få høre andre menneskers vei til tro på Jesus. Hver historie er unik selv om de også kan inneholde flere fellestrekk. Vi takker Gud for disse to flotte damene, og for deres flotte vitnesbyrd.

Etter gudstjenesten gikk vi alle hver for oss og spiste lunsj. Etter det inviterte vi ungdommene som var i kirka hjem til oss – vi sa at de også bare kunne bringe med seg venner hjem til oss sammen med seg. På grunn av koronaviruset kunne vi bare ha inntil 10 ungdommer på besøk hjem til oss denne søndagen. Alle som kom måtte være friske. Håndvask ble utført og maske måtte brukes hele tiden av alle som kom. Både ungdommer fra kirka, og flere av deres venner kom innom oss denne søndagen. Vi er så takknemlige for å ha et hjem som ulike ungdommer har lyst til å komme på besøk til. Vi har det veldig kjekt som familie når vi har besøk av ungdommer slik på søndagsettermiddagen. Vi koser oss, både store og små. Vi velger å takke Gud for at det får lov til å være sånn for oss som familie.

Vi har flere erfaringer av å først bare få møte enkelte av ungdommene hengende utenfor døra vår hvor de sier farvel til dem som er på vei inn på besøk til oss. Enkelte av disse har etter mange farvel tilslutt kommet med inn på besøk til oss. Vi erfarer så at flere av ungdommene som har vært på besøk hjemme hos oss flere ganger, plutselig også er med ungdommene til kirka. For oss er det virkelig hyggelig å bare møte på nye ungdommer uavhengig av om de vil komme inn i hjemmet vårt eller ei. En prat i døra er kjempekoselig, synes vi. Vi synes også det er like fint å bli kjent med ungdommene som kommer mange ganger inn i hjemmet vårt uten at de blir med videre til kirka. Kjekt å bli kjent med dagens ungdommer i Japan, det blir spennende hvordan Japan blir når disse blir voksne og overtar styringen i landet. De er flotte!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s