Ungdommer i huset vårt igjen

Været begynner å bli varmere og igjen har koronavirusets smittekurve i Japan flatet litt ut for en periode. State of Emergency er fremdeles virksomt i området hvor vi bor og i området rundt Tokyo, men den blir nok opphevet ved månedsskiftet om ikke før. Det har igjen vært en tøff runde for landet og folket, men det er ikke til å legge skjul på at det finnes andre folk i andre land i verden som dessverre har det og har hatt det enda tøffere enn Japan og japanerne. Det har vært flott å observere hvordan State of Emergency hjelper landet når det røyner på som verst. Det er få begrensende tiltak som innføres når State of Emergency iverksettes her i Japan, likevel er effekten der ved at gjennom State of Emergency gir landets ledere befolkningen et selvstendig ansvar om å måtte oppføre seg smittehemmende.

Siden smittekurven har flatet ut og vi hvert øyeblikk er på vei ut av State of Emergency, har vi fått anledning til å invitere ungdommer fra kirka og deres venner til hjemmet vårt igjen. Dette har vi savnet, og det var godt å komme i kontakt med ungdommene igjen gjennom vårt eget hjem. Vi har gjennomført det med flere naturlige begrensinger. Vi har bare kunne hatt 10 stykk på besøk av gangen. Vi har verken spist snacks eller drukket brus når vi har vært samlet. Alle har utført håndhygiene ved ankomst, og maske brukes av alle hele tiden. Bare ungdom som er feberfrie og ellers er friske har fått anmelding å komme på besøk.

En fredagskveld (12.feb) hadde vi spillekveld, mens vi hadde filmkveld en annen fredagskveld i hjemmet vårt (19.feb). På filmkvelden ble en av Narnia-filmene vist, og vi snakket sammen etterpå om hvordan denne filmen viste oss ulike sider ved Gud.

Eivind Jåtun som bor over oss, kunne fortelle oss at han hadde merket at det var en leilighet full av ungdommer under seg disse kveldene. Ja, det ble mye latter og sprell og glede i stua vår. Vi velger å takke Gud for to flotte kvelder i hjemmet vårt.

2 kommentarer om “Ungdommer i huset vårt igjen

  1. Så godt at ungdommane får samlast igjen! Og så heldige de er som ikkje har naboar over eller under som klagar, men som gler seg med dykk!

    Liker

  2. Fint å se dere. Flott med ungdommer i stua! Ber om at dere blir bevart fra virus mm og at japanerne får møte Gud!

    Hilsen Liv

    Sendt fra min iPhone

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s