Julespill med den japanske barehagen

Enda er vi så heldige å ha en av guttene våres i japansk barnehage, og det fører med seg mange flotte fremførelser av forskjellige slag til ulike tider. Før jul spilles alltid juleevangeliet av barnehagebarna i Aobaen, den barnehagen NLM eier. Også i år lot vi oss lett imponere over innsatsen til alle barna. Og i år vi var spesielt stolt over den flotte engelen Benjamin var i spillet. Like stolte var vi også over Alf Ivar som heiet Benjamin frem fra plassen sin i publikum sammen med oss.

Å være med i julespill krever sin tålmodighet. Det er jo ikke slik at alle er fremme på scenen samtidig. Ja, også i møte med dette er vi imponert over barna.

Benjamin som engel var flere ganger fremme på scenen, både for å fortelle Josef at babyen i magen til Maria var Jesus og for å fortelle hyrdene at Jesus var født i Betlehem. Og det er sannelig en flott gjeng med barn som fremførte juleevangeliet. Vi er så glade for å ha blitt kjent med hver og en av dem og deres familier:

Etter en liten pause, kom barnehagebarna tilbake ikledd barnehageuniformen. Da fikk vi høre dem synge flere sanger til oss. Også dette gjør ungene med et innsatsnivå på fullt:

Utover det sang også flere av foreldrene til barna i barnehagen en julesang sammen. Og som dere ser av bilde, ble det forsøkt å forhindre koronasmitte ved at vi stod så langt fra hverandre plassen tillot. Og vi sang med maskene på.

Helt avslutningsvis skulle barna fra søndagsskolen i denne kirka frem for å spille på hver sin tonechimes (ligner på en lang bjelle). Barna som vanligvis går på søndagsskolen var nemlig invitert som publikum til dette julespillet. Hver tonechimes har sin tone, og da gjelder det å plinge i sin tonechimes på riktig sted til riktig tid. Både Alf Ivar og Benjamin deltar på søndagsskolen, så her er vi fremme alle sammen og spiller julesangen:

Etter en slik dag som dette kommer man virkelig i julestemning. Det er ikke mye som ligner på julefeiring ellers i det japanske samfunnet. Julen feires i kikra av kristne 4.søndag i advent og ved slike eventer i løpet av ukene før. Ellers har butikker og restauranter pyntet med julenisser og juletrær som mange japanere stiller seg opp ved for å ta en selfie. Og det er det hele. 24.desember er en helt vanlig skole- og arbeidsdag. Skolene starter sin nyttårsferie 25. desember, akkurat nok dager før nyttår slik at familiene får gjort alle forberedelsene sine til nyttårsfeiringen. Feiringen av nyttår er den aller største feiringen i Japan. Da samler japanerne storfamilien sammen og spiser mye tradisjonell og symbolsk mat. Når klokken passerer midnatt hører vi lyden helt inn i stua vår av de store tempelbjellene som slås taktfast i over en time – og da vet vi at nesten alle japanere som bor i denne byen er samlet der ved de mange templene rundt omkring. Etter dette møter vi og de kristne japanerne i kirka til høytidsgudstjeneste 1.nyttårsdag. Da har vi alle sammen pyntet oss med de fineste klærne vi har. Det vil si at kirka er full av damer med de nydeligste kimonoene dere har sett. Ja, slik starter det nye året for oss som bor her i Japan. Men nå ser vi først frem til julefeiringen i kirka sammen med våre japanske brødre og søstre kommende søndag da det er 4.søndag i advent. Hvilken type julefeiring som blir gjennomførbar i kirka kan enda ikke bestemmes, selv om det bare er 5 dager til. Slik er det å leve i en verden med koronaviruset.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s