Andre lørdag i advent

Lørdag 4. desember hadde Seishin kirke planlagt en event for barn. Og eventen ble gjennomført! De delte barna som ønsket å komme på eventen i flere grupper som kom til kriken på forskjellige tidspunkt samme dag. Dette var et enkelt, praktisk smitteforebyggende tiltak. Mellom gruppene med barn ble lokalet utluftet og berøringspunkter ble vasket. Det ble ikke servert noe å spise slik det pleier, og håndhygiene ble godt gjennomført.

Tone og Ole Bjarne hadde fått i oppgave å fortelle juleevangeliet til barna på denne eventen. Vi valgte å ta med oss noen av juleekrybbefigurene våres fra stua, og bruke dem aktivt da vi skulle formidle julens fortelling. Vi tok også med oss et kors hjemmefra, for det interessante er jo dette «hvorfor». Hvorfor kom Jesus? Hvorfor ble Gud menneske i Jesus? Hva var det egentlig Jesus gjorde i livet sitt? Det største med julen for oss er akkurat svaret på disse «hvorfor». Jula er ikke bare en bursdagsfeiring av Jesus. For oss er jula en markering hvor vi på en tydelig måte blir påminnet om at Gud gav sin sønn til jord, slik at vi ufortjent kan få tilgivelse av Gud slik at vi kan få begynne på nytt i et evighetsperspektiv nært sammen med Gud selv. Dette sa vi naturligvis på en mye enklere måte til barna som var kommet til kirka denne dagen. Vi sang også en sang som avslutning på det vi hadde å fortelle.

Guttene våre og oss selv fikk med andre ord gjøre det samme flere ganger denne lørdagen sammen med ulike barn i Seishin kirke. Dette resulterte i blant annet en fin samling av bibelvers pyntet med Pikachu fra Pokemon.

Og vi er igjen takknemlig for den innsatsen barna våre er villig til å legge ned når de er med oss på jobb på denne måten.

Helt på slutten av samme lørdag fikk vi også anledning å bidra på ungdomsopplegget som heter Compass. Dette er et ungdomsopplegg for alle samarbeidskirkene, og skal ha fokus på å forkynne Jesus og samle ungdommene som er spredt rundt i de mange små fellesskapene i de ulike kirkene. Ole Bjarne styrte kameraet som overførte det hele til YouTube. De fleste ungdommene valgte å følge møtet på YouTube fremfor å møte opp i lokalet. Vi heier på dette ungdomsopplegget! Det har ikke vært enkelt å gjennomføre hva de har ønsket å være for ungdommene på en fornuftig og god måte midt i en pandemi. Vi er imponert over hva de har fått til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s