Innvielse til arbeidende misjonær i Aotani kirke

Vi er ikke vandt med så mange seremonier og ritualer i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM), og det er helt naturlig og fint for oss. Vi er blitt vandt med mange forskjellige seremonier her i samarbeidskirka til NLM i Japan, og det er også helt naturlig og fint for oss. Seremonier i det kristne fellesskapet uttrykker ofte omsorg for hverandre. Seremonien kan på mange måter også kalles som trosuttrykk i det kristne fellesskapet. Seremonier i det kristne fellesskapet ansees ikke som magiske eller lykkebringende. De opptrer ofte når menneske går fra en fase til en annen fase i livet sitt, og seremoniens hovedinnhold er ofte bønn til Gud for hverandre.

I dag (søndag 6.september) ble det holdt en innvielse av oss for å markere at vi nå går inn i fasen hvor vi er arbeidende misjonærer i Aotani kirke. En fin seremoni hvor vi kunne bekjenne hva vi tror på gjennom å bli spurt tre spørsmål. Vi fikk også sagt oss enig i tre utsagn, og det kristne fellesskapet måtte svare på om det var i orden for dem at vi nå ble arbeidende misjonærer i deres kirke. Deretter fikk vi be sammen.

Det er godt å kjenne på at vi får lov til å stå sammen med mange lokale kristne i arbeidet. I følge Aotani kirke har ikke bare Tone tatt etternavnet til Ole Bjarne som sitt, hun har også tatt et av fornavnene hans – og heter dermed Tone Bjarne Tråsdahl. Utenlandske navn er vanskelig! Vi er så utrolig takknemlig for all den rausheten vi møter når vi prøver å si alle de japanske navnene riktig. Så også i dette står vi sammen med hverandre og heier på hverandre!

På grunn av den fremdeles pågående koronaviruspandemien blir gudstjenestene fra Aotani kirke sendt direkte på YouTube hvor de også blir liggende en stund etterpå. Dette gjør at dere faktisk kan se hele innvielsen av oss på YouTube fordi den fant sted i gudstjenesten (tid: 43:09):

Helt mot slutten av gudstjenesten ble vi bedt om å komme frem en gang til. Da fikk vi plutselig en gave fra ungdommene i Aotani kirke. Vi er bare så utrolig takknemlige for å ha blitt kjent med hver og en av dem, det har vært et privilegium å vært sammen med dem – og vi gleder oss veldig til å samarbeide med dem videre! Vi bukket dypt da vi fikk gaven fra ungdommene:

I tillegg til å være i samarbeid med menneskene i Aotani kirke, skal vi også samarbeide med menneskene i Seishin kirke.

En kommentar om “Innvielse til arbeidende misjonær i Aotani kirke

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s