På stranda med gode venner

Kobe (eller riktigere sagt fylke Hyogo) har oppgitt mange nye regler for strendene i nærområdet. Dette er gjort for å begrense bruken av dem. Som sagt er det et folkerikt området vi bor i, og på sommeren er strendene angivelig vanligvis helt stappfulle av mennesker på land og i vannet. Vi synes det er lurt av Kobe å oppgi slike nye spesielle regler nå i disse tider. På den måten blir ikke strendene store samlingsplasser hvor koronaviruset får smitte fritt mellom mennesker fra hele byen og omheng. Eksempler på regler som nå gjelder ved strendene i nærområdet er for eksempel at det bare er barn som kan bade i vannet. Et annet eksempel er at det ikke er lov til å nyte alkohol på stranda i år, noe mange japanere angivelig gjør mye av vanligvis. Kobe har også beskrevet at de ønsker at det er barnefamilier som skal benytte seg av strendene. Og det ble godt synlig for oss at reglene virkelig gjør at det er romslig på stranda. Alle som er på stranda har med seg et lite telt. Dette teltet er helt nødvendig når man er på stranda i steikende sol når gradestokken viser 37 varmegrader i skyggen.

Vi ble nemlig invitert til stranda av våre japanske venner i nabolaget som har barn i samme alder som våre barn. For en fantastisk dag vi hadde sammen med dem. Flotte mennesker! Godt fellesskap! Denne gangen tok de faktisk å avtalte denne turen til stranda sammen med oss en gang der flere andre fedre også kunne komme. På den måten skulle Ole Bjarne slippe å sitte alene hjemme mens Tone og guttene var sammen med bare de andre mødre og ungene deres. En virkelig herlig og engasjert gjeng dette her. Fulle av omsorg! Også så fint at flere av disse barna fikk seg en tur på stranda i følge med både sin mor og far denne dagen. Japanske fedre er stort sett opptatte mennesker på grunn av sine lange arbeidstimer. Dette gjelder naturligvis ikke alle familier, men tradisjonelt sett er det mødrene som nærmest helt alene ordner alt i hjemmet og ordner alt med barna. Det er nok derfor vi ofte erfarer at det bare er Tone alene med Alf Ivar og Benjamin som blir invitert med inn i fellesskapet med kun nabodamene og barna deres.

Det godt for barna å bade i vannet på en slik veldig varm dag. Vi voksne tillot oss å sitte i vannet på grunna og å vasse sammen med våre svømmende barn, det gjorde godt! Lunsjen spiste vi inni strandteltene våre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s