Gode venner i nabolaget

Vi er sannelig velsignet med å ha blitt kjent med mange flotte mennesker her i nabolaget. Enkelte av dem er innom kirka ved spesielle tilstelninger for barn, men ingen av dem går fast i kirka. Vi er blitt venner med dem da vi har barn i samme alder. Og det er gjennom felles barnehage at vi har truffet dem første gang. Selvom ingen av barna går i samme barnehage lengre, holder vi kontakten. Det er kjekt!

I det siste har koronavirussmittede mennesker her i Japan steget veldig. Det har på daglig basis blitt registrert langt over 1000 nye tilfeller av smittede mennesker i flere uker. Enkelte dager har det vært ganske så nærme 2000 nye registrerte tilfeller. Det er store tall, men så lever vi også i et land med veldig mange og hundre millioner innbyggere. Store tall gjør smittesporing utfordrende, speilet i de tettest befolkede områdene. Men man blir varslet hvis sin skole, barnehage eller arbeidsplass har mennesker som har fått koronaviruset påvist. Og dem som har fått koronaviruset påvist blir bedt om å holde seg hjemme til de er blitt friske igjen. Japan har gitt flere mennesker mulighet til å ta testen som påviser om du er smittet av koronaviruset enn tidligere, dette kan ha bidradd til at statistikken er blitt kraftig endret. Vi ber stadig for dem som lider i verden på grunn av koronaviruset så vel for dem som lider av annen årsak. Vi tror Gud har kontrollen!

Vi opplever oss ikke redde i hverdagen. Vi tar hensyn til situasjonen i landet og hensyn til at vi bor i et av de tett befolkede områdene. Et slikt hensyn opplever vi mange andre japaneren også tar. Utover det, lever vi et ganske så normalt liv.

Venner har stort sett lyst til å treffes utendørs, og det har gjort godt at regntiden endelig har tatt slutt. Vi har hatt mange flotte stunder sammen med venner på ulike plasser i nærmiljøet. Å leke med vann er gøy, utover det er det kjekt å sykle sammen, fange sikader, fiske kreps, grave i sanda og masse annet!

De av dere som leser bloggen og ber til Jesus, må gjerne være med å be om at vi må få lov til å bevare den gode kontakten med disse flotte menneskene. De er blitt betydningsfulle for oss, og vi håper vi kan bety noe tilbake for dem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s