Åkrene modnes…

Ingen bonde går ut på åkeren dagen etter han har sådd og forventet seg at grøden er der. Det må vokse opp og modnes. Derfor er vi i Japan. Her møter vi fremdeles mennesker som aldri noen gang har hørt noen ting om Jesus. Hvordan kan vekkelsen komme der hvor fremdeles mange ikke har hørt?

Mange ganger når Jesus forklarer noe viktig i Bibelen, så bruker han eksempelfortellinger. Vi har mange slike eksempelfortellinger i den norske litteraturarven, for eksempel de norske eventyrene. Eventyrene forteller en spennende historie, og med historien eksemplifiseres et moralsk ståsted. Espen Askeladden tar med seg masse rart i sekken på veien til prinsessa, og brødrene gjør narr av at han gjør det. Men Espen Askeladden får sannelig brukt alle de tilsynelatende ubrukelige tingene i møte med selveste prinsessen. Det som ser ubrukelig ut ved første øyekast, er det som får Espen Askeladden til å vinne prinsessen og kongeriket. Eventyret ønsker å lære oss noe. Dette eventyret er ikke bare en underholdende historie, det ønsker å lære oss noe om at din oppfatning av det du har rundt deg, behøver ikke være sannheten om hva det faktisk er. Akkurat slik som eventyr, virker de eksempelfortellingene Jesus bruker når han forklarer flere viktige ting i Bibelen. Jesus sine eksempelfortellinger kalles lignelser.

En av lignelsene til Jesus handler om flere såkorn som kastes ut i jorda. Jesus forklarer selv at såkornene er Guds Ord, også er jorda ulike mennesker. Guds Ord kan være utsagn som forteller noe sant om Gud, bibelvers, kristne sanger eller annet. Jesus har også forklart i Bibelen at det mange ganger kan være noen mennesker som planter, mens det er andre mennesker som vanner, og de menneskene som høster kan også igjen være forskjellige fra de som vannet og sådde. Det finnes også bibelvers som beskriver hvordan såkornet har spirekraften i seg selv. Det at et såkorn begynner å vokse gjør det i sin egen kraft. Det er med bakgrunn i dette at vi sier det vi sier innledningsvis her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s