Vi gikk til topps!

30.april var en helt vanlig torsdag med godt vær, og dermed egnet den seg godt til en fjelltur. Skogen kan være ganske folksom på fridager med godt vær, så slike dager unngår vi å gå i skogen nå mens myndighetene har uttalt at det er «State of Emergency».

Denne vanlige torsdagen etter undervisningene våre hjemme via videochat i 23 varmegrader tok vi oss en skikkelig fjelltur opp til Mt. Maya (japanerne kaller fjellet Mayasan), 690 moh. Hele turen tok ca. 5 timer, vi gikk over 10 kilometer og ca. 600 høydemeter. Og alle i familien gikk på sine egne bein helt opp og ned. Det vil si Benjamin (3 år) ble bært et lite stykke på slutten. Da var beinene hans så slitne at det gjorde vondt for han, humøret hans var imidlertid helt på topp. Alf Ivar (5 år) gikk i front hele turen opp og ned med et stort smil om munnen og et veldig pågangsmot. Vi er importerte og takknemlige for å ha slike flotte gutter med masse energi og krefter i kroppene sine.

IMG_8713IMG_8707

På veien opp til fjellet finnes det et 100 år gammelt tre som ligger over stien. Dette treet blåste ned under tyfonen som vi opplevde i 2018 når vi just hadde kommet til Japan. Mange trær i skogen blåste ned da, men dette treet bevarte de liggende slik over stien til minne om denne voldsomme tyfonen hvor Kobe rett og slett kom innom tyfonens øye. Det var også mange ødeleggelser i byen under den tyfonen. Deler av taket på huset vi bor i ble for eksempel skadet av denne tyfonen i 2018.

IMG_8717

Dette var en flott tur synes vi! Det blir helt sikkert ikke siste gang vi tar denne fjellturen, stien opp til dette fjellet starter nemlig rett i nabolaget vårt.

IMG_8711IMG_8716IMG_8703IMG_8729

En kommentar om “Vi gikk til topps!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s