Maskebruk i Japan

Det er et kjent fenomen at folk i Japan bruker maske. For oss ser det ut som at masker brukes når det er sesong for influensa, når det er pollensesong, når du lager mat for andre, når det er eksamenstid, når du selv er syk eller når du ikke ønsker kontakt med andre fordi du er sliten.

Når tid japanere bruker maske har økt i takt med utbredelsen av koronaviruset i landet. I starten av koronaepidemien observerte vi at flere enn vanlig konsekvent brukte maske inne i bygninger, men kunne ta den av seg når de var utendørs. Deretter økte mengden japanere som hadde masken utendørs så vel som innendørs. Nå ser vi nesten aldri en japaner uten maske, til og med i skogen og i sin egen bilen har vi observert japaneren med maske. Det har dermed vært naturlig for oss også å bruke masker når vi har vært blant japanere. Det vil si når vi går disse få gangene på butikken eller gjør andre ærend.

Det finnes ikke masker å få kjøpt i Japan lengre, og slik har det vært en lang stund nå. Flere av maskene som er blitt solgt i Japan synes ikke å være effektive i forhold til koronaviruset. Samtidig sies det i befolkningen at alle slags typer masker hindrer deg fra å bli smittet av koronaviruset. Befolkningen oppfordres til å ha maske på, men det finnes ingen retningslinjer for hvilke typer masker befolkningen helst skal bruke.

Noen fra kirka fikk observert oss uten masker ved en anledning, og ble bekymret for oss. Noen dager senere fikk vi hjemmelaga sydde bomullsmasker av ei dame fra kirka. Det er kjærlighet i praksis.

IMG_9170

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s