Mange pynter lite til jul i hjemmet sitt

Vi har valgt å pynte mye til jul i hjemmet vårt her i Japan selv om japanere generelt ikke pynter så mye til jul i sine hjem. Det er så fint å kunne invitere folk hjem til et slikt julepyntet hjem. Det har vekket begeistring av dem som har kommet på besøk. Andre som ikke har vært på besøk enda, har hørt om julepynten vår av andre som har vært på besøk –  og sagt at de så gjerne også ønsker å komme på besøk. Dette synes vi er bare flott! Vi vil gjerne invitere flere hjem til oss på besøk innimellom når vi har tid til det. Vi liker å ha folk på besøk.

Julepynten vår i stua er hovedsakelig mange julekrybber. Dette er kanskje det som gjør det mest spesielt for japanerne. Selv om ikke mange japanere pynter i hjemmene sine til jul, har butikkene julepynt. Butikkenes julepynt er hovedsakelig av den amerikanske typen, altså den amerikanske julenissen og de amerikanske lysdekorasjonene i mange blinkende farger. Julefeiringen har lange kristne tradisjoner som mange japanere ikke kjenner til, det er fint å vise det på en enkel måte gjennom et julepyntet hjem.

Ei av julekrybbene våre har vi satt frem under juletreet. I Norge er det jo tradisjon for å putte julegavene under juletreet. For oss er Jesus vår beste julegave.

IMG_7071

IMG_7053-2IMG_7057-2IMG_7046-2IMG_7056-2

Ungene har også bidradd med julepynt som de har laget i barnehagen:

Og i vårt hjem er det lov til å leke forsiktig med julekrybbene. Dere skulle hørt på alle de flotte versjonene av juleevangeliet som kommer fra guttene våre under lek.

IMG_7087

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s