På tur med språkskolen

Fredag som var (1.mars) var vi på tur med språkskolen. Lærerne våre tok oss med til 東山市場 (Higashiyamaichiba). Dette er et av de eldste handlegatene som finnes i Kobe, og tidligere var dette området byens sentrum. På vår vandring gav lærerne våre oss stadige språklige utfordringer.

IMG_4976

En av lærene stoppet ved noen som solgte fisk. Det er så mange forskjellige typer fisk som brukes i matlaging her i Japan som vi enda ikke kjenner navnet på. Men en type fisk som japanere lager mye god mat ut av kjenner vi godt, laksen! Ole Bjarne spurte på japansk hvor laksen kom fra, joda – den kom fra Norge! Det er ikke første gang vi oppdager at laksen som selges i Japan kommer fra Norge. Vi har sett det både på supermarkedet, nærbutikken og i slike handlegater.

IMG_5008

Det blir stadig færre slike handlegater i Japan. Store kjøpesentre med butikkjeder overtar. Slike handlegater er overbygd med tak. Denne vi besøkte her er veldig smal. Det er mange forskjellige små butikker på rekke og rad i slike handlegater. Noen selger sokker, mange selger grønnsaker, noen selger klær mens mange andre selger fisk eller kjøtt. Det kan være vanskelig noen ganger å forstå hvordan de kan livnære seg på sin spesifiserte lille butikk, men løfter man blikket og ser inn vinduene i 2 etg finner man svaret. Flere av dem som driver butikken eier og bor i huset butikken er i.

IMG_5006

Godt å ha en pause på kafe før skoledagen ble avsluttet.

Språkskolen har skrevet om turen på sin facebookside:

IMG_5019

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s