«Jeg trodde Jesus var pappaen..»

En gang i måneden samles ungdommene i kirka seg etter gudstjenesten for å studere Bibelen litt ekstra. Det kan ligne litt på en norsk bibelgruppe for ungdommer. Ungdommene i kirka lurte på om de heller kunne komme hjem til oss etter gudstjenesten også kunne de se den amerikanske dramaserien om Jesu sitt liv som heter «The Chosen» som bibelstudie. Vi gav grønt lys, og denne helgen åpnet vi huset vårt.

Vi erfarer stadig at det kommer nye ungdommer fra nabolaget som verken er kjent med kirka eller Jesus når vi åpner huset vårt for ungdommene som til vanlig går i kirka. Derfor var vi nøye på å gjøre gode forberedelser. For deg som leser denne bloggen og ikke har sett «The Chosen» kan vi forklare at det er en dramaserie der vi møter mange forskjellige mennesker. Dramaserien historie er stort sett den historien vi finner igjen i Bibelen. Bibelen er en bok full av menneskers livshistorier og den store fortellingen om Jesus.

Så før vi startet en episode av «The Chosen» forklarte vi dermed litt om hvem de ville møte, og vi viste bilder av dem slik at de kunne kjenne dem igjen når de så dem på TV-skjermen.

For en flott gjeng som kom, og en så fin og spennende måte å gjøre bibelstudie på. «The Chosen» snakker engelsk, men den har japansk teksting.

Etter vi hadde sett episoden, var det full forvirring om hvem egentlig Jesus var i episoden. Skuespilleren som spiller disippelen Andreas lignet litt på skuespilleren til Jesus, synes de. Ja, slik kan det gå når du ikke vet noe om Jesus fra før. Også i den første episoden vises det hvordan Jesus hjelper ei som heter Maria. Hun er fra Magdala og er plaget med at flere onde ånder bor inni henne. Jesus kommer til henne, og sier navnet hennes og ved å vise henne kjærlighet drar åndene bort fra henne. Det er lite dramatikk rundt det at åndene drar fra henne. Hvordan Jesus i kjærlighet viser henne at han kjenner henne med navn vektlegges. En av de fremmøtte ble veldig forvirret, for han trodde det jo var faren til Maria som kom til henne, ropte på henne og viste kjærlighet til henne. Er virkelig Jesus sånn som en far for oss? Vi måtte stille opp bildene foran TV-en på nytt, også snakke vi oss igjennom hva som egentlig hadde skjedd. For en interresant samtale det ble, så mye vi lærte.

En av de fremmøtte konkluderte: Jeg visste ingenting om Jesus før, nå skjønner jeg at Jesus er som en sterk og kjærlig far for alle i hele verden.

Vi fortsatte foran TV i flere timer etter å ha sett «The Chosen», men da var det TV-spill det gikk i. For en velsignelse det er å stadig få lov til å bli kjent med nye ungdommer i nabolaget vårt. Og at vi ofte får lov til å se dem jevnlig igjen etter å ha møtt dem en gang, er bare en stor gave. Hvor mange flotte ungdommer det er her i Japan. Flesteparten av dem vet nesten ingenting om Jesus fra før. Det er fint å få fortelle litt om alt det fine vi opplever å ha i Jesus til dem alle. Også er det opp til hver og en av dem hva de velger å gjøre med det de hører. Det er viktig for oss at de får lov til å komme til oss igjen og igjen helt uavhengig av hva de velger for sitt liv.

En kommentar om “«Jeg trodde Jesus var pappaen..»

  1. Hei og takk for hilsen på bloggen! Kjekt å lese om ungdommene som fylte hjemmet og fikk lære om Jesus via film! Likeså kjekt å se hvor glade guttene ble over hilsen fra Fjellheim bibelskole!! Herlig! Vi følger dere i tanker og bønner! Her har vi hatt vinterferie i høyfjellet og hadde besøk av barn og barnebarn 15 stk til bords! Masse snø, ski, slalom og akebrett! Nydelig vær tross vind som ble meldt. Ha det godt og Gud velsigne dere alle i arbeidet videre! Hilsen Marie Gamlem i Ålesund.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s