Venner!

Stadig flere har fått og blitt frisk igjen av koronaviruset. Dette åpner opp for sosialt samvær. Vi som familie har koronaviruset rundt oss i guttenes klasser på den internasjonale skolen, i kirka og i nabolaget – men vi har gått fri hele veien. Og vi har egentlig levd veldig normalt innenfor de rammene som er gitt oss. Vi kan ikke annet enn å konkludere med at koronaviruset rammer mennesker virkelig bare helt vilkårlig.

Pappaen i denne vennefamilien vi hadde på formiddagsbesøk tok med seg koronaviruset hjem fra jobben til sin familie. Han jobber som overlege på et barnesykehus, og kunne meddele at dessverre var det koronavirus alle veier nå – og nærmest umulig å unngå. Det er heldigvis den mildere varianten av koronaviruset som utbrer seg. Og denne familien opplevde bare at de alle i tur og orden hadde feber i en dag, deretter var de godt forkjølet en stund. Familien måtte innrømme at det nesten var litt deilig å ha vært syk av koronaviruset, det var lettere å tillate seg å være sosial etter det.

Det er ikke vanlig at en yrkesaktiv mann har fri på formiddagen en helt vanlig hverdag. Men han her jobber en turnus på sitt sykehus der han jobber så mange timer hver dag at han nesten er helt vekke fra familien i 6 dager, deretter har han 2 dager der han er helt fri fra jobb. Vi har fått lov til å kjenne disse helt siden vi kom hit til Japan. De har tre gutter, og vi har tre gutter. En velsignelse å kjenne en slik familie som bor i nabolaget vårt.

Alle guttene er ganske så jevngamle med hverandre, men Caspian og deres minstemann er aller nærmest i alder. Veldig kjekt for Caspian å ha en lekekompis på denne måten.

Mannen i denne familien hadde sine betrakninger i møte med om området vi bor i kommer til å ha State of Emergency (unntakstilstand) videre eller om myndighetene slepper opp nå snart. Han tror myndighetene vil se på sykehusstatestikken og koronasmittestatestikken – og med det utvide State of Emergency ytterligere. Han reflekterte mye over at vaksinedekningsgraden dessverre kunne vært bedre for Japan, at hvis den hadde vært det – hadde det vært lettere for myndighetene å sleppe opp, tenkte han. Han er lei seg for at flere japanere enda venter på den japanske vaksinen, og dermed motstår fra å la seg vaksinere av vaksiner fra utlandet. Den japanske vaksinen skal stadig komme, men den er dessverre igjen og igjen blitt forsinket. Det var spennende å høre på hans betrakninger og høre om de utfordringene han står i som barneoverlege. Det blir spennende å se om noen dager, hva vil myndighetene velge?! Det vil virkelig ta tid for Japan å bli ferdig med pandemien når de har så mange millioner innbyggere og når myndighetene lar det hele foregå så kontrollert ved å stadig la oss gå inn og ut av State of Emergency. Vi er glade for at ikke vi jobber med å styre et land, krevende.

Til teen vi serverte fikk vi noen nydelige japanske te-kaker av denne familien. Japanske tradisjonelle kaker er veldig langt fra det vi forbinder med kaker, men se så pene de er på bildet her over. De kan minne om tettpakket melis med smak, også smelter dem på tunga mens du drikker teen. Det kan være andre som leser dette som vil være uenig med min beskrivelse av hva disse japanske te-kakene er, mens et er da ikke så farlig. De er veldig gode sammen med te, og vi hadde unnet dere alle å få smake dem.

En kommentar om “Venner!

  1. Hei! Så kjekt å lese at dere har fått så god kontakt med denne barnefamilien. Ja, Japan er stangfiske,- har fulgt med arbeidet i Japan i mange år og koser meg med å lese dine hverdagslige betraktninger og kontakten med naboer og arbeidet! Husker dere fortsatt i bønn og gleder meg over at barna har gode lekekamerater og dere gode venner. Hilsen Marie Gamlem, Ålesund

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s