Kalt til fellesskap

Fellesskap er noe Japan på en særlig måte har lært oss mye om. Japanere har helt tydelig oftest en gruppetilhørighet fremfor å være individualister. Vi opplever at nordmenn har sin grunnleggende identitet knyttet til seg selv som individ og ikke til en gruppe den tilhører.

Det at store deler av identiteten din defineres ut ifra din gruppetilhørighet, gjør noe med hvordan fellesskap er. Fellesskapet blir med en gang sammen ansvarlig for hverandre på en helt annen måte enn om fellesskapet egentlig bare inneholder mange individualister.

Japanere som alle folk, ønsker å lykkes i livet. Dette gjør at man ønsker å være i et fellesskap som lykkes. Med dette kommer det store nederlaget dersom du er den i gruppa som ikke lykkes, fordi din ulykke blir hele gruppas ulykke. Du påfører dine medmennesker i gruppa ditt nederlag. Du skuffer dem. Men igjen gir dette et fellesskap hvor medmenneskene faktisk jobber for fellesskapets beste og ikke bare tenker på seg selv. Du blir aldri bedre enn det fellesskapet du er en del av, og du vil dermed gi alt for fellesskapet ditt.

Jesus i Bibelen snakker mye om fellesskap, at vi mennesker er skapt og kalt til å være i fellesskap med Gud og med hverandre. Japan med sin fellesskapskultur har virkelig gitt oss et nytt perspektiv på hva fellesskap kan være. Dette er vi veldig takknemlige for.

Det er alltid både godt og fint å være i fellesskap med Gud og hverandre! Her er Ole Bjarne på bowling med ungdommer fra kirka og noen av deres skolevenner og naboer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s