Vi er i gang!

Engelsk, engelsk, engelsk. Ja, nå er vi i gang med nytt arbeid sammen med japanerne i kirka – endelig! Og ingenting er gøyere enn engelsk!

Ole Bjarne underviser også jevnlig i musikk på bibelskolen her i Kobe. Dette foregår imidlertid 100% på japansk. Det er flott å få lov til å bruke musikkutdanningen sin slik på denne måten. Tilbakemeldingene er gode, og da oppleves det godt å holde på med slikt.

Utover det har vi nå startet opp med English Cafe. Vi har en kafe for ungdommer i vårt eget hjem på kvelden, også en kafe på dagtid i kirka for dem som ikke er opptatt midt på dagen. Da vi sendte ut informasjon om kafeene til alle våre venner i nabolaget, var det mange som gav respons om at de hadde lyst til å komme når de var ledige. Vi er glade over å ha startet en møteplass hvor nabolaget har lyst til å komme. Vi vet hvor travle japanere er, så det går helt fint for oss at oppmøtet av folk vil variere fra gang til gang. Det som gledet oss spesielt mye, var at dem som kom med en gang tenkte på flere venner de ville spørre med neste gang. Tenk at vi trolig skal få lov til å bli kjent med enda flere gjennom English Cafe. Vi er heldige! Vi synes også at vi er heldige med at enkelte av dem som kom på English Cafe ikke går i kirka til vanlig. Fint at vi har laget en kafe som alle typer mennesker synes det er fint å komme på.

På English Cafe har vi fokus på å øver på å snakke engelsk. Vi er ikke så opptatt med å lære ny grammatikk eller å skrive engelsk, men vi øver på å snakke. Dette gjør vi gjennom å snakke om temaer og gjennom ordspill (slike som Alias og andre lignende spill som finnes). På hver kafe tar vi også å diskuterer og snakker litt om noe som står i Bibelen. Dette oppleves som fint og naturlig da kafeen finner sted i ei kirke og i et kristent hjem.

Også har vi for andre gang gjennomført English Service, altså en gudstjeneste på engelsk. Vi er imponert hvordan våre japanske venner fra kirka stiller opp og hjelper til med masse på engelsk. De er så flinke, og det gleder oss at de synes det er kjempe artig. Det ser ut som English Service har fanget opp noen av de ungdommene i kirka som nesten har blitt helt borte fra fellesskapet, dem som ikke lengre ønsker å være en del av det opplegget som allerede er i kirka. English Service sitt uttrykk er nok nytt og spennende nå, så vi håper videre at det hele kan bli et etablert sted hvor mange kan oppleve at det er godt så vel som gøy å være med på. Også denne gangen opplevde vi at folk som ellers ikke går til kirka kom og deltok på English Service. Vi er glade for å ha funnet et møtepunkt der alle slags mennesker fra nabolaget kan komme.

English Service er som et kristent ungdomsmøte, det vil si at sanger, musikk og tale bærer preg av å være for ungdommer. Noen ganger synger vi bare med piano, men andre ganger også med trommer og gitar hvis anledningen byr seg. Det er en tale hvor det snakkes om noe fra Bibelen. Den som taler får beskjed om å bruke enkel engelsk og ha et budskapet som er lett tilgjengelig. Alle som kommer på gudstjenesten får talen på japansk på et ark som de kan ta med seg hjem. Dem som kommer kan velge hvor aktive de vil være. Man kan være med å synge på de engelske sangene, eller man kan bare sitte å høre på.

Dere som leser bloggen og ber til Jesus kan gjerne være med å be over disse aktivitetene. Måtte de få lov til å være noen møteplasser for alle slags mennesker fremover også. Måtte de få lov til å være til velsignelse for både kirka og nabolaget. Måtte vi som ledere være kjærlige og kloke. Takk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s