Caspian Tråsdahl

28. mai kl.1730, en dag etter termindatoen, ble Caspian født på Universitetssykehuset i Tromsø. En noe brå og blodig start på fødselen gjorde at Tone ble fraktet til sykehuset i Tromsø sammen med Ole Bjarne med helikopter som fikk til å lande like ved huset vi bor i på Senja. Tre timer etter helikoptere landet i Tromsø på sykehuset, ble Caspian født på ei av fødestuene der. Alt gikk bare godt hele veien med både mor og barn – og far som fulgte med. Dette velger vi å takke Gud for.

En helt perfekt og frisk gutt fikk vi frakte med oss til Fødestua på Finnsnes allerede neste morgen. Og det til stor glede og begeistring for Alf Ivar og Benjamin.

1 dag og 17 timer gammel ble Caspian med oss hjem, for en velsignelse. Tenk at både Caspian og Tone skulle få lov til å være så gode i form slik at vi kunne gjenforenes som familie igjen så raskt. Vi opplever oss beriket, vi velger å gi all ære til Jesus for det.

Det er helt tilfeldig at våre to eldste gutter endte opp med navn i alfabetisk rekkefølge, Alf Ivar og Benjamin.

Alf Ivar er oppkalt etter sine bestefedre, far til Ole Bjarne og far til Tone. Det er noe fint med å ta opp navn som allerede finnes i slekta. Gud har nå ordnet verden slik at vi hører til i en familie. Vi synes derfor det var veldig fint å oppkalle vår første sønn på denne måten.

Benjamin er et navn vi har hentet fra Bibelen. Vi er veldig glade for alt det Bibelen lærer oss om Jesus først og fremst, men vi er også glade for alle disse vanlige menneskene Bibelen forteller om. Helt vanlige mennesker som Gud hjelper, bruker og velsigner. Vi synes derfor det var veldig fint å gi vårt andre barn et navn hentet fra Bibelen.

Og nå når vi atter en gang skulle få en sønn, ble vi fristet til å velge et navn på bokstaven C da den tilfeldige alfabetiske rekkefølgen mellom de to eldste sønnene allerede hadde oppstått. Alle mennesker er født inn i en søskenflokk, det er ikke noe man velger. Guttene våre vil alltid være første mann, andre mann og tredje mann. Caspian er et navn vi har hentet fra verden. Et moderne navn som mange kanskje vil forbinde med en av figurene i Narnia-bøkene til C.S.Lewis. Gud har nå satt oss i verden, og han har bedt oss om å forholde oss til verden. Vi synes derfor det var noe fint med å gi vårt tredje barn et navn hentet fra denne moderne verdenen vi lever i.

Vi er veldig takknemlige for mange gode ord, fint strikk og forbønn i disse dagene før fødsel og i etterkant. Det gjør godt å kjenne på omsorg og omtanke når man er midt på ferie mens man skal føde et barn. Ja, vi gjorde oss sannelig sårbare ved å bringe tredjemann inn i verden midt i en koronaviruspandemi. Vi er ydmyket over hvordan det hele frem til nå har godt helt godt nok i massevis. Og dere som leser bloggen og ber til Jesus, kan gjerne stå videre sammen med oss i bønn om at pass og visumpapirer må bli ferdig til 23.juli når vi drar til Japan igjen.

En kommentar om “Caspian Tråsdahl

  1. Hei til denne fine familien!! Gratulerer med nytt familiemedlem, nydelige, lille Caspian! En velsignelse! Ønsker dere en fin sommer og ei god tid sammen med familie og venner! Hilsen Marie i Ålesund

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s