Vi er i Norge

Da ble det vår tur til å dra til Norge på sommerferie. Vi er virkelig takknemlig for at både turen og karantenetiden har gått godt for oss alle. Alf Ivar og Benjamin er virkelig noen herlige turister i eget land. Ingen av dem kan huske noe ting fra Norge, og det er ikke så rart når det ble hele 3 år siden sist vi har fått vært her.

Vi startet å fly fra Japan til Dubai ved midnatstid japansk tid. Noen trøtte gutter ventet så fint mens vi sjekker inn i Japan, og med lite folk på dette flyet ble det fint for dem begge å sove i vannrett stilling over tre stoler hver ved siden av en av oss voksne. Det ble et godt utgangspunkt for den videre lange reisa.

I Dubai møtte vi en flyplass med lite folk og lett fremkommelighet. Det var ikke krav om noe koronavirustesting av oss på der da vi bare skulle rett videre med nytt fly.

Da vi var våkne på flyturen fra Dubai til Oslo, satt vi oss sammen på en rad. Dette flyet var også litt fullere, men ikke fullere enn at vi som en familie på 4 mennesker hadde 2×4 seter i flyet til disposisjon.

Vi er imponert over Alf Ivar og Benjamin som gjorde det som må til når man er på et fly i så mange timer.

Da vi ankom Oslo var vi veldig spent på hvor vi fikk beskjed om at karantenetiden vår måtte bli avlagt. Vi var forberedt på et av karantenehotellene rundt flyplassen, men håpet på å kunne reise helt til Nord-Norge for å ha karantenetiden der alene i en enebolig. Både barnefamilier før oss i køen og ved siden av oss i køen ble vist til diverse karantenehotell. Den høygravide Tone som var i grenseland med å kunne fly videre med innenlandsfly til Nord-Norge etter en eventuell karantene på karantenehotell, gjorde at vi fikk reise direkte videre med flyet til Nord-Norge. Dette gjorde oss godt, det tar på å reise så langt med fly høygravid – godt å komme helt frem til der man allerede har en avtalt svangerskapskontroll og et avtalt fødested. Samtidig er vi veldig ydmyke over utfallet. Det er mange andre som desverre har måttet tåle en mye mer kompliserende reise enn det vi fikk på mange måter. Og det er mange som rett og slett er helt forhindret fra å kunne reise. Vi velger å takke Gud for muligheten til å dra til Norge og for at vi fikk en så ukomplisert reise.

Etter negativt resultat på koronavirustest tatt på Gardermoen, og etter at bagasjen ble hentet og levert videre på neste fly, måtte vi ta en jubel-selfie. På det siste flyet nordover hadde vi vindusplasser. Det var flott å se ned på Norge mens vi fløy.

Og på Bardufoss ventet en bil på oss som vi kunne kjøre helt alene frem til Senja og eneboligen til Ole Bjarne sine foreldre hvor vi kunne oppholde oss helt alene og isolert hele karantenetiden.

Og at det er snø her i Nord-Norge fremdeles, ble bare en god bonus for oss i karantenetiden. Vi har blitt velsignet med mye gøy lek utendørs i hagen disse karantenedagene.

Avsted dro vi for å få testet oss en siste gang for koronaviruset slik at karantenetiden kunne ta slutt. Negativt svar fikk vi dagen etterpå vi tok testen. Nå ser vi frem til en salig blanding av misjonsmøter, svangerskapskontroller, familiemiddager, fødsel, vennetreff, tannlegetimer og helsesjekker på helsestasjon. Først nord i landet (Finnsnes/Senja), deretter sør i landet (Kristiansand/Søgne). Vi vil selvfølgelig følge de regler og retningslinjer som er da vi har stor respekt for våre medmennesker og koronaviruset. På den måten blir det vel kanskje mest korrekt å si at vi ser fremover med forventning om at det hele blir godt nok uavhengig av om vi får møtt og gjort absolutt alt vi nå ser frem til.

En kommentar om “Vi er i Norge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s