Klassekompis og barnehagekompis

Vi utøver fremdeles forsiktighet med hvem vi er sosiale med og på hvilken måte vi er sosiale. Både myndighetene, den internasjonale skolen og kirka prøver å formidle det ansvaret hver og en av oss bærer i møte med å hindre smitte av koronaviruset. Dette tar vi som familie på alvor.

Det å møte klassekompisen og barnehagekompisen på fritiden som guttene uansett møter hver dag på den internasjonale skolen, øker ikke smittespredning noe ytterligere. Spesielt ikke når vi kan møte dem utenfor i en stor hage. Klassekompisen og barnehagekompisen er brødre, akkurat som Alf Ivar og Benjamin er – praktisk og artig!

Det er spennende å knytte kontakt med arbeidsinnvandrerne her i Japan. Det er svært lite innvandrere her i Japan. Det er fordi det bare er i nyere tid at Japan har åpnet opp for innvandring. Innvandrere er oftest studenter, deretter kommer arbeidsinnvandrerne. De fleste arbeidsinvandrerne kommer fra asiatiske land.

På den internasjonale skolen har vi fått lov til å bli kjent med noen av arbeidsinnvandrerne fra vestlige land. Det har vært spennende å møte dem og få innsikt i hvordan deres møte er med Japan. Dette er ofte mennesker med fast jobb i bedrifter i sitt hjemland som utveksler arbeidskraft med bedrifter innen samme felt i Japan. Arbeidskontraktene deres med den japanske bederiften kan av og til bare være på 2 år, og disse menneskene får dermed sjeldent tid til å lære seg japansk. Det gjør at deres sosiale kontaktflate stort sett blir med andre vestlige innvandrere som er trygge på å snakke engelsk.

Vi velger å takke Gud for alle de forskjellige menneskene vi får lov til å komme i kontakt med her i Japan.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s