Med riktig perspektiv.

Det er mange ganger godt å komme seg opp i høyden og med det få litt oversikt. Oversikt kan tidvis også være skremmende til tross for at den gjør godt.

Det er rart å bo i et området med en befolkning som er tilnærmet likt som hele Norges befolkning til sammen. Tenk så mange folk som vi har tilgjengelig rett rundt oss. Det er så mange å kunne møte, så mange å kunne snakket med – så mange vi kunne hjulpet. Men så er det jo slik at vi egentlig ikke kan noe som helst – og det er ikke koronaviruset som har skyld i det.

I taubanen opp til urtehagen som ligger oppe i fjellet et lite stykke unna her vi bor får vi en god utsikt over området vi bor i. De mange millionene av hus blir som små legoklosser jo lengre opp i fjellet vi kommer, og de enda flere millionene av mennesker blir som støvkorn der ned i gatene. Det er mer enn en gang Tone og Ole Bjarne har sagt til hverandre i denne taubanen: Jada, vi er bare to små støvkorn iblant millioner av andre – vi utgjør ingen forskjell.

Når vi så når toppen og går ut av denne taubanen – står blomstene, urtene og trærne der i urtehagen og viser seg frem for oss. Da fylles vi alltid av takknemlighet. Som kristne tror vi på Gud som skapte oss og alt rundt oss av ingenting. Gud gav liv der det ikke fantes noe, og det livet han skapte gav han verdi. Vi nordmenn bruker ord og fraser som menneskeverd og verdien i naturen.

Hvor taknemlige Tone og Ole Bjarne er for det livet Gud har gitt oss. Takknemlige for å ha to friske gutter, og en tredje gutt på vei. Vi er takknemlige for at Gud har gitt oss anledning til å være dem vi er her midt blant alle disse andre millionene av mennesker. Vi får aldri bli kjent med dem alle, men vi kjenner Gud som allerede før hver og en av dem ble født viste hvem de var – og som elsker dem like mye som oss. Gud utgjør forskjellen.

2 kommentarer om “Med riktig perspektiv.

  1. Takk for fine bilder fra kjære Kobe og «Herb Garden». Ja, Gud vil gjøre store ting også gjennom at dere er nettopp der dere er! Velsignet dag! Hilsen Liv

    Sendt fra min iPhone

    Liker

  2. Takk for flott oppdatering om livet i Japan! Kjekt å høre om dere alle! Her i Ålesund er det utbrudd av Korona og vi holder oss mest for oss selv, jeg og min mann Egil. Barn og barnebarn har vi bare telefonkontakt med. Nå venter vi på vaksine den 7. april og 19. mai. Vi har hytte på Bjorli og har vært der noen dager. Nå drar vår sønn med familie dit for å få en avveksling. Der er lite snø, men skitrekket holder til over påske. Vi er glad vi har nettbaserte gudstjenester som vi kan følge med på i denne påsken også. Vi vil ønske dere en velsignet påske og lykke til med den lille i magen! Kjekt å se flotte bilder!
    Klem fra Marie Gamlem

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s