Storebror Steinar

Det har vært til velsignelse for mange å få ettåringen Steinar ut på feltet her. Ettåring er en stillingstittel NLM bruker på dem som arbeider på et misjonsfelt med en arbeidskontrakt for kun 1 år. Ettåringers arbeidsoppgaver er ofte knyttet til diverse oppfølging av misjonærbarn som for eksempel misjonærbarns norske skolegang via internett og annet. I tillegg til dette kan også ettåringens arbeidsoppgaver knyttes opp til ungdomsrettet arbeid på felt og arbeid for barn som gjøres på felt. De fleste som søker på og blir ansatt som ettåringer på et misjonsfelt har ung alder.

Det tok ikke lang tid før Steinar ble en helt både for Alf Ivar og Benjamin. Alf Ivar som lærer seg å lese på to språk parallelt i tillegg til å lære seg lydene til et av de japanske alfabetene (engelsk og japansk på den internasjonale skolen og norsk via internett fra Norge), synes det har vært godt at Steinar istedenfor mamma skal hjelpe han med å øve på å lese på norsk. Benjamin har også stor glede av å ha Steinar i misjonærfellesskapet og i kirka.

Steinar er med oss i Aotani kirke hver søndag hvor han deltar på ungdomsarbeidet der. Japansk ungdom synes alltid det er spennende å knytte kontakter med kristne ungdommer fra et annet land. Litt skummelt er det å måtte snakke engelsk – men det tok ikke lang tid før Steinar ble gitt tittelen お兄さん (oniisan), som betyr storebror. Steinar hiver seg også lett med i leken utenfor kirka sammen med ungdommene og barna som er kommet til søndagsskolen. Steinar bidrar på en flott måte inn i det kristne fellesskapet i og rundt kirka som den han er.

Steinar er også ofte innom NLM sin japanske barnehage, Aobaen, for å hjelpe til der. Og det tok ikke lang tid før vi som familie fikk høre fra de andre mødrene i nabolaget med barn i denne barnehagen: «Det er så gøy at det igjen er en norsk ungdom innom barnehagen ved jevne mellomrom, også en お兄さん». Det er mange japanske barn som har fedre med lange arbeidsdager og det er få mannlige barnehagelærere, det er derfor mange positive sider ved at Steinar kommer og er en del av fellesskapet i barnehagen ved jevne mellomrom.

I tillegg til dette går også Steinar noen dager i uka på språkskole for å lære litt japansk. Japan er et land med lite engelskspråklige kunnskaper i befolkningen, derfor blir det nødvendig å lære seg noe japansk for alle på felt.

Vi velger å takke Gud for at Steinar kom som ettåring til Japan i år. Og vi håper og ber om at han må få lov til å trives i det han har fått å gjøre på og trives i de fellesskapene han har blitt en del av. Vær gjerne med å be sammen med oss for Steinar.

En kommentar om “Storebror Steinar

  1. Takk for flott innlegg om ettåringen. Jeg gleder meg over å høre alt dere får til også i disse tider! Velsignet hverdag ønsker jeg store og små!

    Hilsen Liv

    Sendt fra min iPhone

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s