Ingen flere gudstjenester ut januar i Aotani kike

Her kommer et lite tilbakeblikk på søndag 10.januar som ble den siste gudstjenesten folk kan gå på i Aotani kirke i januar. Resterende gudstjenester kan folk kun delta på gjennom YouTube i denne kirka. Vi kommer til å savne fellesskapet.

State of Emergency og det økende smitteomfanget av koronaviruset gjør at kanskje mer stenges ned for en periode rundt omkring. Det ser imidlertid ut som om det ikke ønskes en større samlet nedstenging i Japan nå. De anbefalte begrensningene gitt av myndighetene er som sagt langt mindre enn sist vi opplevde Stateof Emergency.

Å holde gudstjeneste kun via YouTube ut resten av januar er et selvstendig valg Aotani kirke har gjort. Seishin kirke som vi også samarbeider med, vil ha gudstjenester som vanlig videre. Ledelsen i kirkesamfunnet vi samarbeider med har delt veiledende informasjon omkring koronapandemien med alle sine kirker. Hver kirke bestemmer så selv sin vei gjennom pandemien. Siden ingen egentlig vet hva som er det beste å gjøre i møte med koronaviruset og siden hver kirke er forskjellige (eks. er på forskjellige plasser i byen, har ulik størrelse, driver med ulik mengde aktiviteter i kirka), vil det naturlig komme frem forskjellige løsninger mellom de ulike krikene. Vi er igjen imponert over hvordan de kristne kommer sammen og finner sine gjennomtenkte løsninger som passer sitt fellesskap og sitt nabolag. Vi heier på dem og ber for dem. Vi har tillit til Gud. Dere som leser bloggen og ber til Jesus, må gjerne være med oss å be for de kristne i Japan. Måtte Gud gi dem styrke til å holde seg nær Jesus i alle utfordringene pandemien gir dem.

I gudstjenesten 10.januar rakk Aotani kirke å hylle og be for to ungdommer i fellesskapet som fyller 20 år i løpet av år 2021. I Japan blir du først myndig idet du fyller 20 år, og det markeres. Det var fint å be sammen med Aotani kirke for disse to flotte ungdommene som vi har hatt anledning til å ha på besøk hjem til oss flere ganger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s