Nyttårsfeiring

Alf Ivar som stadig lærer seg flere bokstaver i alfabetet, fant plutselig ut at han ville skrive kort til sine japanske kompiser i nabolaget. Enkelte av dem var det jo så lenge siden vi hadde fått møtt. Vi i Norge skriver julekort til hverandre. Her i Japan skriver folk nyttårskort til hverandre. Vi foreslo derfor til Alf Ivar at han jo kunne skrive et nyttårskort til kompisene sine, og det gjorde han med stor iver.

Ikke lang tid etterpå fikk vi flotte japanske nyttårskort i retur fra disse gode naboene våres. Snoren med alle de norske julekortene har aldri vært finere enn i år når vi også har flere japanske nyttårskort på den!

Er det noen som kan se hvilket dyr som går igjen på disse nyttårskortene?! År 2021 er oksens år, og dermed er okser og kyr avbildet på flere av nyttårskortene.

Også i år på nyttårsaften kunne vi sitte stille i stua vår og høre den taktfaste lyden fra de mange, store tempelbjellene ved midnatt. Slik som nesten alle går til kirken på julaften i Norge, går nesten alle til templene på nyttårsaften her i Japan. 1. nyttårsdag holder kirkene en festgudstjeneste som er et høydepunkt i nyttårsfeiringen for de kristne japanerne. Mange pynter seg i kimono denne dagen når de går til kirken. Denne dagen bruker kirken å være full av dem som til vanlig å gå til kriken. I tillegg bruker også flere familiemedlemmer til dem som bruker å gå til kriken å bli med denne dagen. Mange tar familiebilder og vennebilder fremme i kirken etter denne festgudstjenesten siden alle har pyntet seg i fine klær.

Det var ingen fullsatt kirke 1. nyttårsdag i år, men foruten dem som var i kriken fulgte også flere med på gudstjenesten via YouTube. Og slik blir det når vi lever i en verden hvor koronaviruset svirrer rundt. Vi opplevde en flott nyttårsgudstjeneste med Jesus i sentrum både i sang, forkynnelse og i fellesskapet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s