Juleferie, nyttårsferie også kalt vinterferie

Vi har på kort tid lært oss at denne ferien rundt julehøytiden og ved nyttårsskifte har mange navn. For oss i Norge er dette juleferien, mens i Japan er dette nyttårsferien. Så har vi erfart at denne ferien også kan være vinterferien. Den internasjonale skolen kaller nemlig denne ferien for det.

Vi har fått lov til å bruke flere av dagene rundt nyttårsskifte sammen med flere ulike mennesker i og utenfor vårt eget hjem. Det har vært veldig kjekt og fint. Selv om koronaviruset på en måte har satt et yrkesliv med mange konkrete arbeidsoppgaver på vent, opplever vi likevel å kunne fylle dagene våres med mennesker som vi kjenner fra forskjellige sammenhenger. Dette opplever vi som meningsfylt og gledelig. Kjekt å snakke sammen med og bli kjent med de menneskene vi har rundt oss.

Alf Ivar og Benjamin fikk også et spennende og gledelig gjensyn med snø i løpet av disse dagene. Snømengden Alf Ivar og Benjamin fikk oppleve her i Kobe er jo aldeles ikke stor sammenlignet med det vi flyttet fra på Senja i Nord-Norge. Men den lille snøen som kom her skapte stor begeistring hos guttene våres. Vi kledde oss derfor likegodt opp med skikkelige votter og vinterbukser slik at det gikk ann å få lekt skikkelig i snøen som var kommet. Og vi kan meddele at det skapte oppsikt i nabolaget vårt da Alf Ivar og Benjamin rullet seg rundt i i denne lille snøen som hadde lagt seg på gresset og laget snøballer som de kastet rundt. Det ble riktig så mange flotte mennesker vi fikk snakket med og hilst på for første gang – og ikke minst laget snøballer til. Artig!

En kommentar om “Juleferie, nyttårsferie også kalt vinterferie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s