Ungdommer i hus!

Endelig fikk vi gleden av å få lov til å ha ungdommer med oss hjem etter gudstjenesten i Aotani kirke. Dette har vi savnet masse! Aotani kirke er en stor kirke med mye organisatorisk struktur, så det er et eldsteråd i kirka som har sagt at det er i orden at ungdommene på nytt kan besøke oss etter gudstjenesten. De satt imidlertid noen begrensninger. Vi fikk ikke lov til å ha mer enn 5 stykk på besøk om gangen, vi fikk ikke lov til å servere mat eller drikke, vi utførte håndvask ved ankomst og hadde masker på oss hele tiden. Vi synes det er spennende å samarbeide med ei litt større kirke, avgjørelser og bestemmelser tar sin tid – men hva gjør vel det?! Aotani kirke er svært forsiktige og ser mange utfordringer i møte med koronapandemien, Ole Bjarne og Tone synes det er helt i orden. Ingen kjenner til hva som egentlig er det aller beste å gjøre uansett. Vi heier på dem!

Vi som familie har måttet dele oss i to fra morgenen av når vi går til kirken. Det er nemlig jevnlig ungdomsgudstjeneste og ungdomssøndagsskole samtidig som det er søndagsskole for våre egne og nabolagets barn kl.0900. Ole Bjarne deltar på ungdomsarbeidet, mens Tone slår følge med Alf Ivar og Benjamin på søndagsskolen. På søndagsskolen for barna får Tone anledning til å møte adre mødre som av og til slår følge med barna sine til søndagsskolen.

Så samles vi som familie når det er gudstjenestetid.

Alle slags komitemøtet og planleggingsmøter for kirka skjer på søndagen når alle er samlet uansett. Fremdeles er det slik at det ikke serveres lunsj i kirka etter gudstjenesten, men komitemøtene og planleggingsmøtene har startet opp i sin vanlige form. Vi deltok på møtet for søndagsskolen, og hadde dermed med oss lunsj som vi spiste i kirka denne søndagen. Både Tone og Ole Bjarne deltok på møtet på den måten at Ole Bjarne satt sammen med møtedeltakerne og Tone med guttene våre på borde ved siden av og fulgte godt med.

Alf Ivar og Benjamin har på en slik fin måte forstått at søndagen er en jobbedag for mamma og pappa. De gleder seg over å kunne være sammen med oss hele dagen, og finner raskt ut når de på en måte må vente litt på oss og når de kan få hele vår oppmerksomhet. Alf Ivar og Benjamin liker veldig godt å ha ungdommer på besøk hjemme hos oss. Mange av ungdommene er interessert i å snakke og leke med dem litt først når de kommer på besøk. Men når ungdommene setter seg til i sofaen for å prate eller spille et spill, forstår Alf Ivar og Benjamin at nå er det tid for dem å leke for seg selv eller bare se på et som skjer i stua eller spille litt på hver sin iPad.

Det er alltid kjekt å møte ungdommene i kirka, og med det høre om hva som har skjedd siden sist. Det var flere enn 5 ungdommer i kirka denne søndagen, men bare 5 av dem kunne altså få lov til å komme hjem til oss. Hvor kjekt det var! Av ungdommene vi hadde besøk av er det både ungdommer som har vært kristne lenge, ungdommer som er på vei mot Jesus og vurdere å bli døpt og ungdommer fra nabolaget som bare liker å henge med oss. Vi spilte spill og pratet om mye forskjellige ting.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s