Lunsj i den japanske barnehagen

Vi er heldige som fremdeles har Benjamin i den lokale japanske barnehagen, Aobaen. Gjennom denne barnehagen har vi allerede fått en god gjeng med venner i nabolaget som har barn i samme alder som Alf Ivar, og nå begynner vi å få oss en god gjeng som har barn i samme alder som Benjamin. Mange japanere bruker ikke sende barna sine i barnehagen før de er 3 til 4 år gamle, derfor er det først nå vi har fått kontakt med barnefamilier med barn i Benjamin sin alder.

Når du har barn i den type japansk barnehage som Aobaen er, må du som foreldre stille opp på masse. Det er travelt, men det er sannelig også flott å ta del i det hele. Mammaer lager lunsj til barna i barnehagen hver fredag. Så barna har med seg nistepakke hver dag unntatt fredag, da blir det servert varm lunsj laget av mammaer. Fem uker i strekk skal Tone hver fredag være i barnehagen og lage lunsj til barna sammen med andre mødre. Og det gleder hun seg til!

Hun har allerede laget lunsj i barnehagen en gang nå etter sommerferien. Og da må man komme til barnehagen på torsdagen for å skrive handleliste og for å handle inn til lunsjen man skal lage dagen etter.

Japanere er kjempeflinke til å loggføre alt de gjør, og det nyter man godt av mange ganger! Her sitter vi å ser i gamle loggbøker. Vi leter etter sist gang mammaer laget samme lunsj i barnehagen som vi skal lage. Og vi finner det! Samme lunsj ble laget 8.februar 2019. I loggen står det hvor mange barn i hvilken alder som var i barnehagen den dagen. Det står også blant annet loggført hvor mange kilo kjøtt som ble kjøpt, hvor mange gulrøtter som ble kjøpt, hvilket krydder som ble kjøpt og hvor mange kopper ris som ble kokt. Kvitteringen fra 8. februar 2019 er også limt inn i loggboken, og på den måten kan vi enkelt vite hvor mye denne lunsjen koster. Loggboken gir oss rett og slett masse gode opplysninger som gjør innkjøpet til en veldig enkel sak:

Grønnsaker er mye billigere nå i september enn de var i februar. Dette skyldes at det er på høsten man høster grønnsaker, og dermed finnes det rikelig av det. Dette gjorde at vårt innkjøp ble mye rimeligere enn forrige gang samme lunsj hadde vært selvom vi kjøpte nesten lik mengde av alt.

Så møter vi altså opp på fredagen og lager lunsjen. Vi er der helt fra morgenen for å rekke å lage ferdig lunsjen, og vi er der helt til barnehagen steger for å vaske opp og føre våre tall inn i loggboken.

Det er virkelig flott å bruke tid sammen med andre mødre i nabolaget på denne måten. Det er rett og slett fint å lage mat sammen med andre! Og godt er det også å dele bekymringer og gleder ved å være mor med hverandre mens vi er slik samlet for å lage mat. Vi mammaer som lager lunsjen får være med å spise lunsjen sammen med barnet vårt, det er virkelig stas!

Etter oppvasken er tatt, setter vi oss ned og drikker en kopp te eller kaffe mens vi da skriver sirlig inn i denne nyttige loggboka.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s