En lang og tung regntid…

Det merker både på oss selv og på våre japanske naboer at det er litt tungt at regntiden i år skulle bli veldig våt og lang. En av våre japanske naboer beskrev det vi kanskje alle kjenner litt på, hun sa: «Først var vi lenge isolerte på grunn av koronaviruset, og nå er vi på nytt isolerte på grunn av en lang regntid – jeg lengter etter å bare kunne gå ut i gatene og treffe på folk der.»

Vi som nordmenn har nok en litt lavere terskel på å komme oss ut midt i et regnskyll enn en japaner. Med dette som bakgrunn opplever vi på ingen måter at vi er helt isolerte nå under regntiden. Vi benytter oss også flittig av værmeldingsappene på den måten at meldes det om oppholdsvær i en eller flere timer – tar vi oss ut. Men det har ikke vært like enkelt å få til å møte våre japanske venner. Dette har nok sammenheng med at japanere i utgangspunktet ikke bruker å møte hverandre i hverandres hjem, men de bruker å treffe hverandre utenfor hjemmet sitt. Disse treffpunktene utenfor hjemmet er mer utilgjengelig nå i regntiden. Det at koronaviruset på ingen måte har blitt borte i den japanske befolkningen, skaper denne ekstra vegringen hos folk i forhold til å møtes i hverandres hjem. Vi lever helt fint med disse omstendighetene.

Sør og vest i Japan er det nå flom på grunn av store mengder nedbør nå i regntiden. Det er vanlig med flom i forbindelse med tyfonene, men litt mer uvanlig at det er flom på grunn av regnet under regntiden.

Vi er lei oss for at Japan atter en gang er blitt rammet av en naturkatastrofe. Menneskeliv er gått tapt og mange står nå uten hus og hjem. Mange er evakuerte. De av dere som ber til Jesus, må gjerne stå sammen med oss i bønn for dem som lider. Vi som bor i Kobe er ikke berørt av flom. Vi har erfart rødt varsel på grunn av store nedbørsmengder på en gang, men nedbørsmengden har på ingen måte vært på det nivået som det er i de flomrammede områdene.

Korornaviruset har også sakte med sikkert økt i smitteomfang i det siste. Dette skjer hovedsakelig i østlige deler av Japan, rundt Tokyo. Men det er også meld om enkelte nye tilfeller av nysmittede i Kobe hvor vi bor.

Vi opplever personlig å ha det godt midt oppi alt dette. Vi får fremdeles til å holde kontakt med dem vi har rundt oss, om så mest via meldingstjenester – og vi får til å finne på kjekke ting sammen som familie. Dette er vi veldig takknemlige for, og vi velger å takke Gud som gir oss det vi ser ut til å trenge hver dag.

Her rakk vi å være på sykkeltur i 2 og 1/2 time mellom regnskurene. Så vi har det sannelig overmåte godt på så mange måter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s