Veien mot påske

På samme måte som den kristne julen i Japan er en eneste gudstjeneste, er også påske en eneste gudstjeneste. Når det er jul, møter du den kommersielle julen i de japanske gatene. Når det er påske, finner du ikke spor av påske noen andre steder enn inne i kirka. Ingen påskeferie, ingen påskegodteri, ingen påskekrim – ingenting. Det har vært fint å lage ting sammen med barna frem mot påske. Dette har gjort påskens budskap godt synlig for både barna og oss voksne.

Guttene har malt mange flotte bilder som vi voksne klippet et kors av. Vi festet korset til vinduet slik at vi kan se det når vi er hjemme, og folk som går forbi kan se korset. Også ligger det klart en plakat på engelsk og japansk: «Han er oppstått!» som vi gleder oss til å henge opp på vinduet den dagen vi minnes det største av alt i vår tro:

Guttene har laget både påskekongler og påskekyllinger. Konglene har hatt mange frø i seg som har evne til starte livet til et nytt tre, påskekyllinger er et nytt liv. Vi tror at vi har et nytt liv i Jesus Kristus:

Og vi har stor glede av å åpne et egg hver dag i påskekalenderen som vi laget i Norge før vi dro. Der får vi små fortellinger og symboler om det bibelen forteller oss skjedde i den tiden rundt da Jesus døde og stod opp igjen fra de døde.

IMG_7235

Vi har også dramatisert flere av de historiene bibelen forteller oss skjedde rundt påske. Deriblant at Jesus rir inn i Jerusalem på et esel:

IMG_7250

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s