Nå har vi koronaviruset i nabolaget vårt

Det har vært en gledelig overraskelse for oss og mange andre at koronaviruset har brukt så lang tid på å spre seg her i Japan. Det første tilfelle av smittet person i Japan var helt i begynnelsen av januar, og det er jammen med lenge siden januar. Siden januar har det til og med vært en periode der antall koranivkrussmittede mennesker sank i Japan. Dette har gitt Japan dyrebar tid.

Nå er våren kommet. Sakuraene står i blomst og det har vært flere helger med godt og varmt vær. Her om dagen var det en japansk venn av oss som viste oss en nyhet på internett hvor det stod på japansk at en sykepleier på en sykehusklinikk som ligger i nabolaget vårt hadde fått påvist koronaviruset. Denne sykepleieren hadde arbeidet hver dag helt frem til hun fikk koronaviruset påvist. Og med det vet vi altså helt sikkert at koronaviruset er ankommet også vårt nabolag.

Når vi så leser videre på japanske nyheter (oversatt til engelsk) på internett, ser vi nå at koronavirusutbruddet i Japan er kommet dithen at ingen klarer å spore hvem som er smittekilden til de nye tilfellene. For ikke lenge siden ble plutselig 169 nye tilfeller av koronasmittede mennesker påvist på en og samme dag. Japan legger ikke tilrette for like mye virustesting av mennesker ved koronamistanke som for eksempel Norge gjør. Dette betyr at ulike lands statistikk ikke forteller det samme om situasjonen i landene. Og vi fortsetter å be for alle i ulike land som har det annerledes og vanskelig disse dagene. Det vil si at vi ber for folket i Norge så vel som andre land i verden – og for folket i Japan. Det kjennes godt for oss å ha en levende Gud  som er med oss i dette så vel som alt annet i livet. Vi opplever det også som godt å være her i Japan midt i denne krisen.

Til spesielt interesserte: To japanske nyheter om koronavirusutbruddet i Japan (oversatt ti engelsk): **(1) NHK World – Japan ** (2) NIPPON

Japanske myndigheter kommer stadig med tydeligere anbefalinger for hvordan folk skal oppføre seg. Myndighetene har per nå bare kommet med anbefalinger, ingen ordre. Vi har ikke følt oss særlig redde i møte med koronaviruset. Vi har likevel en lang stund vært lite på besøk hjem til folk, og hatt lite folk på besøk hjem til oss. Når vi har møtt folk, har vi møtt dem utendørs – og vi har bare møtt få folk av gangen. Dette har på en måte vært et lite bidrag fra oss til Japan for å hindre at koronaviruset sprer seg. Vi opplever at flere av våre japanske venner har valgt det samme for seg og sin familie. På akkurat samme tid lever vi 100% i Japan der vi sammen med alle andre fremdeles har lov til å gå så mye vi vil på kjøpesentere, på jobb og til kirken.

Her kommer det noen hverdagsbilder som viser at vi har det god her vi er og vi har det godt med hverandre:

IMG_6793IMG_6838IMG_6979IMG_6846IMG_6678

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s