Ferietur i Japan

Da har vi altså kommet hjem til Kobe etter vår første ferietur i Japan. Etter mange gode anbefalinger dro vi til Nojiri. Det er lange tradisjoner for at misjonærene i Japan drar på ferie til Nojiri. Nojiri er som et borettslag med hytter i skogen ved et vann i nærheten av Nagano. Flere misjonærer har tidligere eid sine egne hytter der, også nå eier enkelte misjonærer hytter der. Vi leide ei hytte der i 14 dager.

Nojiri gav oss et godt fellesskap med misjonærkollegaer og ellers andre mennesker vi møtte på. Man kommer også nær naturen på Nojiri, og vi med to aktive gutter fikk stadige flotte opplevelser i skogen og langs med vannet.

IMG_7405IMG_7443IMG_7416IMG_7677

Det yret av smådyr og insekter i alle størrelser rett utenfor hyttas husvegg, og det til stor begeistring for oss alle. Alle dyrene og insektene som vi fanget ble godt behandlet og sluppet ut hver kveld så det kunne få sove i fred i skogen. Her kommer det et lite utvalg av alle dyrene vi oppdaget sammen:

IMG_7739IMG_7742

Det finnes mange ulike typer superhelter i Japan, deriblant Ninjaer. En dag dro vil til en Ninja-park i nærheten av Nojiri for å erfare disse superheltene. Dette medførte mange flotte hinderløyper som vi kunne brynes oss på. Hinderløypene var bygget slik at man flere steder faktisk kunne falle langt ned og slå seg. Det synes vi bare skaper god læring og spennende erfaringer for barna, vi voksne er jo med dem gjennom det hele:

IMG_7751

IMG_7756

En dag lånte vi en svanebåt som vi kunne bruke og padle rundt på vannet med. Dette var en artig aktivitet for oss:

IMG_7696IMG_7686

Vi fikk også erfare at det er fint å bade på Nojiri:

IMG_7767

Vi fikk med oss to søndagsmøter på Nojiri. På Nojiri er søndagsmøtene på engelsk. Det var en god opplevelse å delta på et søndagsmøte hvor man plutselig forstod hvert eneste ord som ble sagt. Det var et bibliotek i samme bygg hvor søndagsmøtet var, dette gjorde at guttene våre koste seg med bøker under søndagsmøtet.

Vi kan konkludere med at Nojiri er et fint sted å dra på ferie til på mange måter.

IMG_7465

På vei hjem dro vi en snartur innom verdens største by (Verdens største by), nemlig Tokyo. Vi lot oss fascinere av Tokyo. Så mange mennesker i en by er voldsomt. Hovedsteder er i seg selv spesielle byer. De er på en måte nasjoners plogspiss og trendsettere på godt og vondt.

I Tokyo gikk vi til det verdensskjente krysset Shibuya, og vi gikk i en gammel japansk hage:

Utover det tok vi oss en liten dagstur innom Disneyland før vi kjørte videre hjem til Kobe:

IMG_8011IMG_8012IMG_7997

Nå koser vi oss i Kobe resten av ferien. Vi har allerede fått invitasjoner av naboer som gleder seg til å komme på besøk til oss igjen. Så det lover godt for gode og innholdsrike dager frem til barnehage- og språkskolestart.

Etter ferien opplevde vi også stor gjensidig gjensynsglede med unge som gamle i Aotani kirke som vi har gått fast i. Dette opplever vi som en velsignelse.

Vi ber om at Jesus må være oss nær gjennom de oppturene og nedturene som kommende barnehage- og språkskoler skal måtte by på. Vi er glade for at vi kan få være på lag med kongenes konge i stort og smått i livet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s