Minnesmerke

Folk i dette landet….så mange naturkatastrofer de har overvunnet. Vi er imponerte! Her er vi med minnesmerke over det store jordskjelvet som var i 1995. Dette jordskjelvet rammet Kobe hardt.

IMG_8664IMG_8665

Det er umulig å forberede en 4-åring og en 2-åring på jordskjelv, den opplevelsen må bare komme uforberedt over dem. Men vi ser at 4-åringen stadig legger merker til alle disse bildene som er rundt forbi av ødelagte bygninger og annet. Slike bilder kan liksom dukke opp litt overalt fordi de er en viktig del av japansk historie, og en observant 4-åring får det med seg. Vi opplever det som fint å snakke om det vi ser på bildene: «Huset på bildet er faktisk helt ødelagt. Veien er helt bulkete så ingen biler vil klare å kjøre på den. På dette bildet er det et menneske som er helt støvete, vi får håpe han kan klare å finne noe vann sånn at han kan få vasket seg litt etterhvert.» Vi har en klok 4-åring som bekrefter at han  også ser det samme som oss på bildene, og med det så er det hele egentlig bare sånn det må være. Fredfullt og realistisk.

Dette minnesmerke står på ei brygge. Rett ved minnesmerke har de latt noe av den gamle brygga stå igjen. Den gamle brygga er ødelagt av jordskjelvet. På den måten minner den gamle brygga oss på hvor sterke krefter som er i sving når et jordskjelv inntreffer:

IMG_8675

Alle fire opplever oss fremdels trygge i Japan. Vi har det godt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s