Baseball

Det er virkelig mange flotte mennesker i Japan, og det er så mange ulike arenaer å møte folk på. Onsdag 29.mai var Ole Bjarne på en utrolig spennende baseballkamp sammen med 40 000 andre japanere. Kampen stod mellom Hanshin Tigers som er laget for Hanshinområdet hvor byene Kobe og Osaka befinner seg i og Yomiuri Giants fra Tokyo. Giants har tendert å vinne over Tigers. Og Tigers lå ann til å tape en lang stund også i denne kampen, men så snur Tigers seg rundt og vinner det hele etter 12 omganger. På en slik kamp er stemningen virkelig på topp! Ole Bjarne fikk seg en opplevelse for livet. Det er nemlig ikke hver gang kampene ender opp med 12 omganger, og det gjorde godt for Tigers å vinne på hjemmebane over Giants.

IMG_8489

IMG_8490

Tone fulgte med på kampen via TV etter barna var lagt for natta. Det var lett å få tak i den gode stemningen gjennom TV-skjermen. Tone prøvde tappert å få fotografisk dokumentasjon på Ole Bjarnes derby på japansk TV, men hun lyktes ikke med annet en et uklart avstandsbilde:

IMG_8520

Vi erfarer stadig hvor viktig det er å være med på det Japanere gjør. Å være på en baseballkamp for eksempel lærer oss masse om den japanske kulturen samtidig som det gir oss god kontakt med mange mennesker. Vi er ikke bare noen som bor i Japan, men vi er der japanere er – opplever det de opplever – vi lever sammen med japanere. Dette har vært og er fremdeles viktig for oss!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s