Landet med jordskjelv, tsunamier og tyfoner

Det er en forskjell å bo i ulike land! Det verste som kunne skje når vi bodde i Nord-Norge var at det var så mye vind at de nye hagemøblene du trodde du hadde sikret likevel hadde blåst avsted. Eller at det kom så mye snø i løpet av natta at du måtte ut å måke snø så alt for tidlig slik at du kanskje rakk å komme tidsnok til jobben. Det er ikke akkurat behov for en Emergencybox utenfor husdøra i Norge.

Det må nevnes at ikke alle i Japan velger å ha en slik boks utenfor huset sitt. Men samtlige har mange vannflasker med drikkevann stående utenfor husene sine.

IMG_7967

I vår boks er drikkevann det som opptar mest plass. Årsaken til at japanere og vi har drikkevann på flasker slik er at jordskjelv kan ødelegger vannettet og den store vannmengden fra tyfonene kan ødelegge drikkevannet i rørene. Noen ganger kan hus bli  så ødelagte etter jordskjelv og tyfoner at man ikke kan gå inn i dem, derfor lagrer man drikkevannet utendørs.

Mange husstander i Japan har også nødryggsekker i husene sine. I slike sekker har du stormkjøkken, lommelykt, vann, fyrstikker, batteri, radio og annet. Det er fint å erfare og se hvordan japanere tar hensyn til de naturkatastrofer som rammer landet sitt jevnlig. Vi er glade for å kunne leve side om side med et så flott folk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s