Luminaria

Livet i Japan oppleves godt. Livet her krever noe av oss som et videre liv i Norge ikke ville krevet av oss. For eksempel er det fremdeles komplisert å få kjøpt den riktige varen på butikken, og fremdeles er det vanskelig å finne de riktige myntene i lommeboka for å få betalt. Det å være barnefamilie er travelt i seg selv, enda mer travelt er det å studere japansk ved siden av. Det er både godt og spennende å få nye venner, men det krever mot. Vi sagt til hverandre at det å kommunisere på tvers av språk og kultur er det samme som å drive med ekstremsport, og da er det desto gøyere å komme i mål med en god relasjon og masse lærdom på veien.

Det er mange faktorer som gjør livet i Japan godt, blant annet har vi noen få kvelder hatt barnevakt fra Alf Ivar og Benjamin har sovnet og utover kvelden.

Hver eneste desember settes det opp en fin lysdekorasjon i Kobe. Denne fikk vi anledning til å se på en kveld vi hadde barnevakt. Hele lysdekorasjonen er en gave etter det store jordskjelvet i 1995. Og lysene blir rett og slett satt opp på ny måte hvert år. Verken Ole Bjarne eller Tone har sett større eller lignende lysdekorasjon før:

IMG_2674IMG_2671

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s