Toalettpapirmangel i Japan

Dårlig timing av familien Tråsdahl! Vi går nemlig snart tom for toalettpapir av naturlige årsaker – utfordringen er bare at akkurat nå er det toalettpapirkrise i Japan. Hvem kunne hatt forutsagt det?

Det er rett og slett toalettpapirmangel i Japan for øyeblikket. Vi forstår det slik at det har oppstått ett rykte om at man lager papirmasker/munnbind av det samme man lager toalettpapir av, og at Japan fra nå av bare vil prioritere å lage masker fremfor toalettpapir, siden coronaviruset er her. Det hele er altså et usant rykte som har skapt panikk hos noen slik at de har begynt å hamstre toalettpapir til eget bruk. Denne type hamstring av enkelte skaper panikk hos en ny gruppe mennesker som da er redde for at det ikke blir toalettpapir igjen til dem. Disse vil da også begynne å hamstre toalettpapir til eget bruk. Når dette oppstår blir alle butikker tomme for toalettpapir i løpet av kun en morgen.

Ole Bjarne gjorde et forsøk på å finne toalettpapir til oss i dag til ingen nytte. Ole Bjarne tok bilder av butikkhyllene i enkelte av butikkene han gikk innom:

IMG_3558IMG_3561IMG_3559Dette kan ligne litt på det som skjedde under smørkrisa i Norge. Den ble på en måte også enda større enn nødvendig, akkurat fordi folk fikk panikk og begynte å hamstre smør til seg selv. Vi må si at det var litt lettere at butikkene var tomme for smør, enn for toalettpapir. Det er rett og slett enklere å leve uten smør enn uten toalettpapir!

Alf Ivar og Benjamin gikk ut og hjalp Ole Bjarne med å bære inn kjøkkenpapirrullene, papirlommetørklene og våtserviettene han hadde fått tak i tilslutt.

IMG_3574

Vi er også blitt velsignet med at noen kollegaer i motsetning til oss for kort tid siden hadde kjøpt inn toalettpapir, og dermed gjerne kunne dele noen toalettruller med oss.

Toalettpapirmangelen minner oss på å be for dem som er direkte påvirket av coronaviruset. Vi ber også for Japan som nå kjemper med å finne den gode veien for landet gjennom redselen og usikkerheten coronaviruset gir. Selvom vi bor i Japan, ber vi også for Norge. Vær gjerne med å be sammen med oss. Vi stoler på Gud som er med oss i alle ting.

 

 

2 kommentarer om “Toalettpapirmangel i Japan

  1. Uff da! Det er kanskje ikke så lurt å skrive det på Norsk ellers risikerer dere å bli kontaktet av flere kjente fra Finnsnes området som sikkert ønsker å forsyne dere på veggen av FIL, FKSenja, Senja ski, eller forskjellige klasser tur. Det er selvfølgelig også mulig å abonnere TF! Uansett Gud er med dere og vi ber for dere. Nåde og fred. Jon

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s